Brandramt Castor har fået gang i maskinen

Der skete omfattende skader på Castors skrog, ledninger og slanger under branden, men nu er maskinen kommet i gang igen. Så håbet er, at de frivillige selv kan sejle den på værft og spare bugseringen. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Brandramt Castor har fået gang i maskinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan godt være, at kroppen stadig ikke har det så godt, men de frivillige har fået slået gang i skibets hjerte.

Bogense: Selvom der løbende kommer penge ind til indsamlingen til træskibet Castor, der blev ramt af en alvorlig brand i september, så er der lang vej endnu, inden det bliver muligt at sejle skibet på værft.

- Bestyrelsen har den helt klare holdning, at skibet ikke kommer afsted, før medlemmerne er sikre på at kunne betale den kommende værftsregning, og der er et stykke vej endnu. Men hvis vi skal nå det til den kommende sommer, skal Castor senest på værft sidst i februar, slår Erik Hansen fra foreningen Castors Venner fast.

Han har meldt sig klar til kamp for det 82 år gamle træskib og står for indsamlingen. I sin tid var han selv dybt engageret i at få skibet til Bogense, så det er med blødende hjerte, han nu må se på det totalskadede Castor.

- Vi arbejder hele tiden på at finde løsninger, der kan spare nogle penge. Blandt andet har vi skiftet værft, fordi vi fik et bedre tilbud fra Egernsund, fortæller Erik Hansen.

Muligt følgeskib

I denne uge har de frivillige fået liv i skibets maskine, og man satser på at kunne sejle til værftet ved egen kraft med et følgeskib i nærheden. Det kræver dog, at der bliver etableret så meget af elnettet, at man kan få lys i lanternerne og holde nogle pumper i gang.

- Hvis det lykkes, at få hende til at kunne klare turen selv, vil vi også kunne spare en 10.000-15.000 kroner til bugsering, så vi får da skåret nogle hjørner til på budgettet, mener han.

Lige nu er der samlet 36.000 kroner ind. Pengene er kommet fra både private og erhvervsdrivende, men målet er stadig mindst 200.000 kroner.

- Selv de mindste bidrag varmer. Vi har fået lige fra få hundrede kroner til for eksempel 5000 kroner fra Bogense Hotel. Og så var der en privat dame fra Veflinge, der også ringede til mig og gav 5000 kroner. Det er fantastisk, siger Erik Hansen.

Man kan hjælpe Castor tilbage på havet ved at indbetale sin støtte på kontonummeret 6860-1190256 eller på mobilepay til telefonnummer 20161399.

Brandramt Castor har fået gang i maskinen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce