Brandmænd sætter farten op


Brandmænd sætter farten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OTTERUP:En landsretsdom fra Aalborg får nu brandfolk fra Otterup til at trykke en smule hårdere på speederen på vej til brandstationen.

- Den nye dom vil nok få os til at fokusere mere på vejen og mindre på speederen, fremhæver brandmand Svend Aage Rasmussen.

Landsretten underkendte forleden byrettens dom i en sag om den nordjyske politimand, der blev fanget i politiets fotofælde på vej til en haste-opgave og fik en fartbøde. Med afgørelsen kan politimanden rive bødeforlægget i stykker.

De frivillige brandfolk hos Falck på Strandvejen jubler. De har de seneste par år haft travlt med forsigtig kørsel under udrykning i deres privatbiler på vej til brand.

Baggrunden er, at tre brandmænd i 2002 blitzes i politiets fotofælder på Strandvejen, og det gav i alt omkring 3500 kroner i fartbøder til de tre herrer. En tur i retssystemet hjalp ingen steder, og byretten i Odense dømte brandfolkene til at betale.

- Siden har vi overholdt fartgrænserne, selv om sekunder kan koste menneskeliv, siger brandmændenes talsmand Svend Aage Rasmussen og kalder det en klokkeklar afgørelse, der kan sidestilles med brandmændenes udrykning i deres private biler.

- Vi undersøger nu hos vores landsklubs jurister, om vi skal genoptage sagen. Ihvert fald skal det politiske system påvirkes til nogle klare regler på området, siger Svend Aage Rasmussen, Otterup.

Brandmænd sætter farten op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce