OTTERUP:En landsretsdom fra Aalborg får nu brandfolk fra Otterup til at trykke en smule hårdere på speederen på vej til brandstationen.

- Den nye dom vil nok få os til at fokusere mere på vejen og mindre på speederen, fremhæver brandmand Svend Aage Rasmussen.

Landsretten underkendte forleden byrettens dom i en sag om den nordjyske politimand, der blev fanget i politiets fotofælde på vej til en haste-opgave og fik en fartbøde. Med afgørelsen kan politimanden rive bødeforlægget i stykker.

De frivillige brandfolk hos Falck på Strandvejen jubler. De har de seneste par år haft travlt med forsigtig kørsel under udrykning i deres privatbiler på vej til brand.

Baggrunden er, at tre brandmænd i 2002 blitzes i politiets fotofælder på Strandvejen, og det gav i alt omkring 3500 kroner i fartbøder til de tre herrer. En tur i retssystemet hjalp ingen steder, og byretten i Odense dømte brandfolkene til at betale.

- Siden har vi overholdt fartgrænserne, selv om sekunder kan koste menneskeliv, siger brandmændenes talsmand Svend Aage Rasmussen og kalder det en klokkeklar afgørelse, der kan sidestilles med brandmændenes udrykning i deres private biler.

- Vi undersøger nu hos vores landsklubs jurister, om vi skal genoptage sagen. Ihvert fald skal det politiske system påvirkes til nogle klare regler på området, siger Svend Aage Rasmussen, Otterup.
  • fyens.dk