Branden i stuehuset på Lindegården forrige fredag begyndte i etageadskillelsen mellem stue og 1. sal. Og mere præcist oven over husets entré.

Det kunne et hold af politiets teknikere plus folk fra Dansk Brandteknisk Institut forleden fastslå efter flere timers undersøgelser på brandtomten.

På holdet af teknikere fra København var også en elektriker med forstand på installationer. Efter analyser i det udbrændte hus kunne han fastslå, at der var tale om en kortslutning i elkabler oppe over entreen.

- Der er mus eller rotter, som har gnavet i elledningerne. Og så har en såkaldt lysbue, en kortslutning, fået fat i isoleringen eller træet, siger politikommisær Carsten Arentoft, Fyns Politi, om brandårsagen.

Ifølge ejeren giver det mening, al den stund, at de sultne gravere fra tid til anden giver lyd fra sig mellem vægge og i skunken.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.