Botilbud i Søndersø skal lukke: Handicaprådet anbefaler flytning

- Fordi man laver et aktivitetstilbud ved Møllehaven, er det jo ikke ensbetydende med, at alle skal benytte det tilbud. Det kommer an på, hvad det bliver, siger formand for Handicaprådet i Nordfyns Kommune Vibeke Rasmussen. Arkivfoto: Michael Bager

Botilbud i Søndersø skal lukke: Handicaprådet anbefaler flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er en god ide at samle boliger til udviklingshæmmede og senhjerneskadede ved Møllehaven i Bogense. Men de to grupper skal bo hver for sig, understreger Handicaprådet.

Søndersø: Det er vigtigt at adskille de to målgrupper (senhjerneskadede og udviklingshæmmede), og det er vigtigt, at dagtilbuddet etableres i en særskilt bygning for at opnå et vigtigt miljøskifte.

De to pointer understreges af Handicaprådet i dets høringssvar til et forslag fra Social- og Sundhedsudvalget om at flytte 10 udviklingshæmmede fra Botilbud Vesterled i Søndersø til Botilbud Møllehaven i Bogense, bygge et nyt hus med plads til 12 senhjerneskadede ligeledes ved Møllehaven og etablere et dagtilbud med trænings- og aktivitetsfaciliteter, som begge grupper kan benytte.

Sammen med de to understregninger fra Handicaprådet følger en overordnet anbefaling af planen om at samle pladserne til senhjerneskadede og udviklingshæmmede i området ved Møllehaven.

- De to grupper har forskellige behov, og de behov spiller måske ikke lige sammen. Det skal man være meget opmærksom på, forklarer formand for Handicaprådet Vibeke Rasmussen om vigtigheden af, at senhjerneskadede og udviklingshæmmede kommer til at bo adskilt.

Er det set fra Handicaprådet et tilstrækkeligt miljøskifte, at man går til aktiviteter umiddelbart op af sin bolig og sammen med dem, man bor tæt sammen med?

- Dér er det igen en udfordring, at der er to målgrupper. For den ene (de senhjerneskadede, red.) har lige nu tilbud udenbys, og det kan være hårdt for dem med transporten. De fleste af dem er ældre, der måske har haft en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen.

- Og fordi man laver et tilbud ved Møllehaven, er det jo ikke ensbetydende med, at alle skal benytte det tilbud. Det kommer an på, hvad det bliver, siger Vibeke Rasmussen.

Botilbud i Søndersø skal lukke: Handicaprådet anbefaler flytning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce