Nordfyn: Venstres borgmester i Nordfyns Kommune Morten Andersen undrer sig over, at Dorte Schmidt og medstifteren af Nordfynslisten, Arne Erlund, nu søger over i Socialdemokratiet.

- Det er helt nyt for mig, at man gik med sådanne tanker. Det tilkommer ikke mig at mene noget om interne forhold i andre partier. Men det forekommer umiddelbart lidt mærkeligt, at de vælger at gå over i Socialdemokratiet. Det havde været mere logisk, hvis valget var faldet på SF, som Nordfynslisten i hvert fald i denne valgperiode for mig at se har kørt et slags politisk parløb med, siger Morten Andersen.

Til gengæld er han ikke specielt overrasket over, at Nordfynslisten nu går i sig selv.

-  Nordfynslisten blev skabt på en eneste sag: Navnet på den nye kommune. Her fik de fremtvunget en folkeafstemningen, og den gik som bekendt deres vej. Jeg synes, som årene er gået, at engagementet er dalet. Så beslutningen om at stoppe måtte vel komme en dag. Det ser man jo tit, når borgerlister skyder op af den ene eller den anden specifikke grund. Det dør ud igen.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.