Borgmester Morten Andersen (V) giver sine bud på de vigtigste sager i 2016 for Nordfyns Kommune

Fyens Stiftstidende har onsdag spurgt samtlige partier i kommunalbestyrelsen om deres prioriteter i 2016. Forrest står borgmester Morten Andersen (V), som erkender, at det er en udfordring med de 131 flygtninge, som kommer til Nordfyn i år.


- Vi skal håndtere de flygtninge, vi får. Om vi får mange eller for få er ikke noget tema. Vi får dem tildelt, og den opgave skal vi håndtere. Det kræver en stadig stigende indsats, hvad angår både boliger og integration, siger han.

Og netop boliger til flygtninge bliver en af de mest akutte udfordringer i løbet af året.

- Hidtil er det lykkedes, men de egnede boliger, vi har, er ved at være optaget af dem, der er kommet sidste år, siger han.

Fortsat udvikling

Derfor vil man i budgettet for 2017 med stor sandsynlighed kunne se, at der bliver sat flere penge af til området.

Foruden flygtningeområdet peger borgmesteren på fortsat udvikling af kommunen.

- Her skal vi fortsat gøre en stor indsats. Fiona-grunden i Bogense er et byområde i total forandring, hvilket også gør sig gældende for den gamle sygehusgrund, siger han.

- Vi skal også holde momentum på den positive befolkningsudvikling, som vi er inde i. Vi er steget med næsten 400 borgere på et år. Nogle er flygtninge, men langt fra alle. Vi skal arbejde videre med vores indsatser for branding og udstykning af byggegrunde, så vi kan få et højere indbygger tal, siger Morten Andersen og tilføjer.

- Og så er der opgaven med at få udmøntet et stort anlægsbudget, hvor især vores haller og fritidsaktiviteter skal have et stort fokus, siger han.

I Fyens Stiftstidende og på mitfyn.dk kan du læse mere om de forskellige partiers prioriteringer for 2016.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.