Borgmester Morten Andersen (V) forstår ikke, at Dansk Sprognævns direktør Sabine Kirchmeier går i pressen med kritik over at skulle til Bogense.

Bogense: Det giver ikke mening, at Dansk Sprognævn skal flytte adresse fra Frederiksberg til Bogense. Sådan lød det fra sprognævnets direktør Sabine Kirchmeier, da regeringen onsdag gjorde det officielt, at nævnet flyttes fra København til den ellers ganske centrale placering midt i landet.

Den besked undrer borgmester Morten Andersen, der ikke havde regnet med, at en direktør ville melde sin egen mening så klart ud.

- Jeg var lidt overrasket over, at en direktør kan agere sådan. Jeg havde måske forventet det fra en tillidsmand eller formanden for bestyrelsen, men ikke fra direktøren. Det svarer til, at vi her i kommunen laver en ændring i skolestrukturen. Der er det jo heller ikke en skoleleders opgave at kommentere på det, men typisk en tillidsmand eller formand for skolebestyrelsen, lyder det fra Morten Andersen.

Kom ned fra træet

Morten Andersen har ikke lyst til at optrappe nogen konflikt, inden flytningen af sprognævnet overhovedet er begyndt, man han opfordrer til, at man trods alt ser positivt på de muligheder, som der ligger i flytningen.

- Det er lidt ærgerligt, hvis man kravler for højt op i træet i forhold til at skulle flytte til Bogense. Jeg lægger samme indstilling for dagen, som jeg gjorde, da flytningen blev meldt ud, nemlig at Dansk Sprognævn skal integreres som en velfungerende arbejdsplads i Bogense. Den opgave kan vi ikke tage på os alene, men vi vil meget gerne hjælpe til, og kritikken fra Sabine Kirchmeier ændrer ikke på vores lyst og engagement for at sikre, at flytningen til Bogense bliver en succes, siger han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
1
Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

Landdistriktsråd: Selvfølgelig kan sprognævnet ligge i Bogense

14
Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Forundret direktør: Spændt på at høre, hvorfor vi skal flyttes til Bogense

Kommentar: Vigtigt med statslige arbejdspladser

Kommentar: Vigtigt med statslige arbejdspladser