Borgmester om flyvsk plastic på grund: Det er ikke en forurening

Borgmester Morten Andersen (V): Nu, hvor jorden ikke bliver dyrket, kommer der ikke væsentligt mere plastic op. Arkivfoto: Emil Hermann

Borgmester om flyvsk plastic på grund: Det er ikke en forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordfyns Kommune vil stadig samle plastrester op, når de dukker op af jorden på en grund, hvor der tidligere har været gartneri. Men kommunen har ingen planer om en fuldstændig oprensning af grunden, siger Morten Andersen.

Borgmester Morten Andersen, din umiddelbare kommentar til, at Nordfyns Kommune er frifundet i sagen om rensning af den såkaldte plastic-grund?

- Det er jeg jo godt tilfreds med. Vi har i kommunen aldrig ment, at der var grundlag for påstanden om, at vi skulle foretage en oprensning ud over det, vi hele tiden har gjort i det omfang, vi har observeret, at det (plastresterne, red.) har været der. Vi har aldrig ønsket en retssag, men vi kan jo ikke sige, at vi ikke vil sagsøges.

- En ting er, at retten har frifundet kommunen i sagen, men der er jo stadig plasticrester i jorden. Hvad vil kommunen gøre ved det?

- Over de senere år har vi jo ikke dyrket arealet, så derfor fremkommer der ikke væsentligt mere plastic. Plastic arbejder sig jo ikke op gennem jorden af sig selv. Det er klart, der har ligget noget plastic oven på jorden og det er det, vi over de senere år har samlet op Så ligger der noget plastic i jorden, og som udgangspunkt bliver det jo liggende, og så må vi se, afhængig af hvad der skal ske med jordarealet fremover. Som udgangspunkt var det købt med henblik på udstykning, og den tanke har vi ikke opgivet, men det står ikke lige for. Hvis det ender med at blive til parcelhusjord, vil man jo samle det (plastresterne) op igen. Det er ikke sådan, at der er lige meget hele vejen rundt.

- Jeg var inde på et hjørne af grunden for nylig, og det tog ikke 10 minutter at samle en håndfuld plasticrester op, så der er stadig plast oven på jorden.

- Det har vi jo heller aldrig benægtet, jeg siger bare, at nu, hvor arealet ikke bliver dyrket, kommer der ikke væsentligt mere plastic op.

- Jorden har ikke været dyrket de seneste år, og man kan stadig samle plast i overfladen.

- Ja, det kan man da, og det er derfor, der løbende har været og fortsat er opsamling af det, fordi der kommer mere til syne.

- Indgår det ikke i kommunens overvejelse at foretage en fuldstændig oprensning, selv om man ikke er blevet dømt til det?

- Nej. For det er ikke en forurening. Hvis det havde været det, kunne vi jo godt være dømt til at rense den.

- Det tager mellem 400 og 500 år at nedbryde plastic i naturen, så er det vel en strid om ord, om det er en forurening.

- Nej, for det er jo ikke sådan, at hvis du dyrker gulerødder i jorden, vil de tage skade. Det er ikke noget, der smitter af. Men skal man på et tidspunkt i gang med at grave i jorden igen, så vil vi selvfølgelig vurdere, om man i den forbindelse kan samle ekstra op.

Borgmester om flyvsk plastic på grund: Det er ikke en forurening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce