Borgmester: Vi er ikke modstandere af støttet byggeri

Borgmester Morten Andersen: Vi har brugt 15 millioner på alment byggeri i Bogense de seneste syv år. Arkivfoto

Borgmester: Vi er ikke modstandere af støttet byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre sagde sidste år sammen med K, LA og DF nej til at støtte et seniorbofællesskab i Bogense, men nu er alle partier enige om at støtte et lignende bofællesskab i Krogsbølle.

Krogsbølle: Et flertal i den forrige kommunalbestyrelse (V, K, LA og DF) sagde nej til at støtte et seniorbofællesskab i Bogense, som Bogense Boligselskab ønsker at bygge på Fiona-grunden midt i Bogense.

Men i den budgetaftale, som alle partier for nylig har skrevet under på, er der enighed om at sige ja, hvis et boligselskab søger om støtte til at bygge et seniorbofællesskab i Krogsbølle. Borgmester Morten Andersen (V) forklarer her hvorfor:

Hvorfor har I givet tilsagn om at støtte et seniorbofællesskab i Krogsbølle, når flertallet siger nej til at støtte et i Bogense, hvor der er lang venteliste til boligerne?

- Med hensyn til støtte i Bogense har vi sagt, at vi synes, vi har støttet nok alment boligbyggeri i Bogense. Vi har brugt over 15 millioner kommunale kroner på støttet boligbyggeri de sidste syv år startende med Havnefronten efterfulgt af den gamle materialegård og sidst Sct. Anna Park. I samme ombæring sagde vi også, at det ikke betyder, at vi er modstandere af alment boligbyggeri, så hvis der kommer et andet projekt for eksempel i Otterup, vil vi ikke nødvendigvis være afvisende over for det. Nu kommer det her i Krogsbølle, og det var alle enige om at sige ja til.

Ligger der også i det, at I gerne vil støtte udviklingen i landområderne?

- Selvfølgelig gør der også det. Når der er en mulighed for at støtte det i Krogsbølle, så ligger der også en positiv tilkendegivelse i det. Men det er jo ikke nok, at vi synes, det er en god idé. Det kræver først og fremmest, at der er en boligforening, der kan se en idé i det, og det har FAB (Fyns Almennyttige Boligselskab) så kunnet.

I teksten i budgetaftalen er der ikke sat beløbsramme på. Er det en blankocheck, I har udskrevet?

- Nej. Der har jo ikke været udbud endnu, så der er ingen, der ved nøjagtigt, hvor meget det bliver. Vi har løseligt set et projekt til 12-13 millioner kroner, så vi regner med, at det bliver i størrelsesordenen 1,2-1,4 millioner kroner. (Kommunens andel af udgifterne til et støttet byggeri ligger som hovedregel på 10 procent, red.)

Borgmester: Vi er ikke modstandere af støttet byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce