Veflinge Vandværk og Nordfyns Kommune vil indkalde til et borgermøde om vandkvaliteten. Men en præcis dato kan vandværksformanden ikke give endnu.

Veflinge: I starten af april vil forbrugerne få et overblik over vandsituationen og de løsninger, der bliver arbejdet med. Det lover vandværksformand i Veflinge, Henrik Pøhlsgaard.

Han bekræfter, at man sammen med Nordfyns Kommune vil holde et møde om de mange overskridelser af grænseværdierne for sprøjtegiften Bentazon.

Sprøjtegiften er dukket op i vandet fra Veflinge Vandværk siden 2012. Flere gange over grænseværdien. Men derudover vil Henrik Pøhlsgaard ikke fortælle så meget om det planlagte møde til avisen.

- Jeg synes, I er ret så hårde ved os, og det har kørt på sådan en flabet måde.

 

Hvorfor kan du ikke sige mere om mødet?

- Jeg synes, I er ret så hårde ved os, og det har kørt på sådan en flabet måde. Vi fortæller om mødet direkte til forbrugerne via vores sms-system, når der er sat en dato på.

Vi synes jo bare, at de her prøvetal ser mærkelige ud, og så spørger vi nogle eksperter, der har forstand på tingene. 

- Ja, så skal de sige, hvad det er. Det er klart

Men kan man ikke godt sige, at I har været lidt lang tid om at løse problemerne?

- Nej, men når nu vi har holdt os under grænseværdien. Det har vi gjort det sidste stykke tid.

Det ved du jo ikke endnu om I har, når den nyeste prøve er ti måneder gammel. Så kan du vel ikke sige, om I har ligget over eller under i den periode?

- Nej, det kan jeg ikke. Men sådan kan vi jo aldrig gardere os. Det er kommunen der har pligten og tilsynet, og dem er vi i dialog med. 

Hvorfor bliver mødet først holdt i starten af april. 14 dage er lang tid i den her situation. Er det fordi I afventer svar på en ny vandprøve?

- Nej, det ved jeg ikke, om det er. Det ved jeg ikke. Der er nogen, vi skal have talt med nemlig. Vi skal nok kontakte forbrugerne direkte.

Nogle har kritiseret, at man ikke på de prøver, der ligger inde på jeres hjemmeside kan se, at grænseværdien har været overskredet. Grænseværdien er ikke nævnt på de nyeste, og der er ikke noget advarselstegn. Ved du hvorfor?  

- Nej, det må i spørge vores prøvefirma om. Det ved jeg ikke, siger vandværksformand Henrik Pøhlsgaard.

 

 

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Giftdebat skal føre noget godt med sig

Giftdebat skal føre noget godt med sig

21
Eksperter: Sprøjtegift i nordfynsk vand skyldes byggefejl

Eksperter: Sprøjtegift i nordfynsk vand skyldes byggefejl

Veflinges giftramte boring er lukket ned

Veflinges giftramte boring er lukket ned