Borgere mod hærværk

Mariann Keis er drivkraften bag en ny forældregruppe i Morud, der skal hjælpe de unge til at behandle byens elskede friluftsbad ordenligt.
Foto: Peter Leth-Larsen

Borgere mod hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældrene i Morud står sammen for at forhindre yderligere hærværk på Morud Friluftsbad

I Morud er borgerne meget stolte af deres friluftsbad. Og med god ret. Det er nemlig dem, der har lagt uendeligt mange arbejdstimer på stedet, da det skulle restaureres, og det er den frivillige bestyrelse, der står for driften af det, der på mange måder er hele Moruds omdrejningspunkt.

Men da bestyrelsesmedlemmerne sagde ja til deres hverv, forestillede de sig ikke, at de skulle bruge endnu flere timer på at rydde op efter unge mennesker, der bruger de varme sommeraftener på terrassen foran friluftsbadet.

Og endnu mindre havde de troet, at nogen kunne finde på at udøve hærværk mod bygningen. Men det er ikke desto mindre, hvad der er sket.

Ødelagt udluftning

Nogle unge mennesker, der fik den idé at klatre op på taget, ødelagde nemlig ikke alene otte tagplader, men også den udluftning, der er så vital for et friluftsbad. Og dermed bragte de åbningen af badet i fare.

- Og det er netop den episode, der har fået mig til at reagere, siger Mariann Keis, der står bag den nye "forældre-nat-gruppe", der skal sørge for, at sådan noget ikke sker igen.

- Vi er så glade for vores friluftsbad og hele området herude, så det er ikke i orden, at nogle få ødelægger det for alle andre. Vi kan sagtens leve med en væltet skraldespand eller en glemt ølflaske nu og da, men når der bliver begået regulært hærværk, der går ud over bundlinjen på friluftsbadets regnskab, så er grænsen nået, siger hun.

Mariann Keis ved endnu ikke præcis, hvor mange forældre der vil hjælpe til, men hun er ikke i tvivl om, at der vil være tilstrækkelig mange der melder sig.

- For sådan er det her i byen. Her hjælper vi hinanden, og vi ønsker alle sammen at passe godt på de værdier, vi har herude, fortæller hun.

Ifølge Mariann Keis skal den nye forældregruppe ikke spille ordensmagt.

- Vi skal samarbejde med de unge. Langt de fleste unge mennesker nyder jo at opholde sig i området, og vi ønsker ikke at blande os i, hvor meget de drikker, eller hvad de i øvrigt laver. Det har slet ikke noget med det at gøre. Vi vil bare have dem til at forstå, at vi er nødt til at passe på de ting, vi har, siger hun.

Og ikke kun for at skåne friluftsbadet, men også for at skåne bestyrelsen.

Ingen bestyrelse

- Vi kan ikke blive ved med at forvente, at den frivillige bestyrelse vil lægge så mange timer i det herude, hvis stedet og det arbejde, der gøres herude, ikke bliver behandlet med respekt, mener Mariann Keis, og her er hun helt på linje med friluftsbadets formand Svend Hviid Hansen, der allerede har gjort det klart, at han under ingen omstændigheder ønsker at blive genvalgt til posten som formand, hvis ikke tingene ændrer sig.

Og skulle det ende med, at hele bestyrelsen valgte at trække sig, ville det samtidig betyde en lukning af Morud Friluftsbad.

Borgere mod hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce