Boligselskab: Vi er på vej mod seniorbofællesskab

Kjeld Kramsbjerg tror på, at de otte boliger i det nye seniorbofællesskab er klar til indflytning i sommeren 2020. Arkivfoto: Trondur Dalsgard

Boligselskab: Vi er på vej mod seniorbofællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyns Almennyttige Boligselskab vil gerne udbyde byggeri af et mindre antal almene boliger i Otterup i samme omgang som byggeri af et seniorbofællesskab i Krogsbølle. Lige nu leder FAB efter en passende grund.

Krogsbølle: Processen, der skal føre til et seniorbofællesskab med otte boliger i Krogsbølle, er sat i gang.

Det bekræfter Henrik Max Rasmussen, projektchef i Fyns Almennyttige Boligselskab, FAB, der skal stå for byggeriet.

- Vi arbejder hen imod at realisere projektet og har haft det første møde med Kjeld (Kramsbjerg, red.), og nu afventer vi noget materiale fra ham.

Grunden med skolen som nabo og kirken lige overfor blev i 2007 købt af andelsselskabet Kirkebakken-Krogsbølle a.m.b.a. for at trække flere beboere til området, men indtil nu er det ikke lykkedes at sælge en eneste af byggegrundene.

Derfor håber de syv investorer, at et seniorbofællesskab, der breder sig over tre af de syv grunde, kan være med til at trække udviklingen i gang.

Og mens Henrik Max Rasmussen fra FAB kun vil sige, at processen er sat i gang, er en af de syv grundejere og initiativtager til seniorbofællesskabet, Kjeld Kramsbjerg, mere konkret.

- Jeg regner med, at FAB kan gå i gang med at bygge i efteråret 2019, så de otte boliger kan stå klar til indflytning i sommeren 2020, siger han.

Almene boliger i Otterup

Med i planerne for et bofællesskab er også et fælleshus med plads til at samles og tre gæsteværelser. For at det kan finansieres, har initiativgruppen søgt LAG MANK, den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyns og Kerteminde Kommuner om støtte.

Og selv om der ikke var penge til Krogsbølle-ansøgningen ved den sidste LAG MANK-uddeling i år, er Kjeld Kramsbjerg fortrøstningsfuld.

- Der er en ny ansøgningsfrist 14. januar, og dér, håber jeg, at vi kommer i betragtning, siger han.

Seniorbofællesskabet skal opføres efter reglerne om almennyttigt byggeri, hvor Nordfyns Kommune bidrager med en procentdel, typisk 10 procent, i grundkapital. Og i budgetforliget fra september har alle partier bundet sig til at støtte et seniorbofællesskab i Krogsbølle og et mindre projekt med almene boliger i Otterup.

Hvad angår det sidste, er der imidlertid kommet grus i maskineriet for FAB, der havde kig på en egnet grund, der i stedet blev solgt til anden side.

- Så nu kigger vi på forskellige andre muligheder i Otterup by, siger projektchef Henrik Max Rasmussen.

Boligselskabet vil gerne kunne udbyde begge byggeprojekter på én gang for at kunne få "skarpere priser", som projektchefen udtrykker det.

Boligselskab: Vi er på vej mod seniorbofællesskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce