Fuldt hus til Wienerkoncert i Cafe Solo i Bogense

Bogense: Det kunne næsten ikke blive mere altmodisch og charmerende. Cafe Solo i Adelgade i Bogense bød på sprøde toner, da den bød inden for til Wienerkoncert.

De gamle wiener cafekoncert er et uddøende fænomen, fortalte violinisten Søren Elbæk. Men søndag var det sprællevende i cafeen i Bogense, da han sammen med cellisten Eva Kochenkova og pianisten Morten Mogensen underholdt cafe-gæsterne.

Trioen, der har turneret i mange byer i Europa, i USA, Rusland og Japan, bød på en solid menu fra det gamle klassiske wienerrepertoire. 

- Det er en god oplevelse at spille til små koncerter, og denne cafe er som skabt til det. Det er første gang, vi spiller i Bogense, og det er egentlig mærkeligt. Vi bor alle tre her, sagde Søren Elbæk.

Han er gift med cellisten Eva Kochenkova. Hun er fra Tchaikovsky i det vestlige Sibirien. Her viste hun allerede som seksårig så udpræget talent for musik, at professor Galina Zubareva fra Special Music School i Moskva tog sig af hendes undervisning, og som ni-årig vandt Eva Kochenkova flere nationale priser. Som voksen har cellisten videreuddannet sig i såvel Tyskland som Italien.

Søren Elbæk er uddannet på konservatoriet i København, Her mødte han Morten Mogensen. De har været venner og musikalske makkere siden, hvilket blandt andet har ført til flere optrædender sammen i legendariske hotel Nimb i Tivoli i  København.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.