oNordfyns Kommune vil ny undersøge muligheden for at få andre med i kampen om at tilgodese turistafhængige byer som Bogense med en mulighed for at forreninger kan holde åbent i helligdagene.

Endnu en påske er i gang. Og på ny er forretningerne i Bogense tvunget til at lukke døren for de turister, der er en væsentlig del af deres og byens livsnerve.

Nu, efter knap et års diskussion, går kommunen - så småt - ind i sagen på de forretningsdrivendes side.
Står det til dem, bør lukkeloven ændres, så byer, der er økonomisk afhængige af turistindtægter rent faktisk også kan holde forretninger åbne, når turisterne er der. Som i påsken og pinsen og andre helligdage.

- Det kan vi som kommune ikke være modstander af. Hvis vi kan være med til at forbedre vilkårene for det lokale erhvervsliv, hvad enten det er turisme, detailhandel eller noget helt tredje, så er vi positivt indstillet, siger borgmester Morten Andersen (V).

Forslaget kræver imidlertid en lovændring, da lukkelovens dispensationsmuligheder er særdeles restriktive og ikke pr. automatik kan komme i anvendelse alene ud fra et lokalt behov for at holde helligdagsåbent.

- Der skal en vis styrke bag et sådant ønske, når vi er ude i en lovændring. Derfor går vi nu i gang med at få kortlagt, hvor mange andre byer i Danmark, som i lighed med Bogense er så meget kendetegnet ved turisterhvervet, og som måtte trækkes med samme problemstilling, siger Morten Andersen.

Det er skohandler Jette Dalhøj, som for næsten et år siden rejste problematikken. Hun håber, der snart sker noget.

- Vi vil så gerne have turister til byen, og så møder vi dem med en lukket døre. Det kan ingen have interesse i. Vi skal have noget at tilbyde de turister, der lægger deres penge her i kommunen, og det indbefatter også muligheder for at handle, siger hun.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende i dag, torsdag.

  • fyens.dk