Bogense-apoteker må søge om at drive sit eget apotek


Bogense-apoteker må søge om at drive sit eget apotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter syv måneder, hvor ingen har søgt den ledige apoteksbevilling i Bogense, får den nuværende apoteker mulighed for at søge den selv

BOGENSE: Apoteker Tove Drikkjær, der de seneste 11 år har drevet apoteket i Bogense, skal nu i gang med selv at søge tilladelse til at drive sit eget apotek.

Det lyder måske underligt, men det er ikke desto mindre sandt. For efter Tove Drikkjær søgte og fik apoteksbevillingen i Nyborg, måtte hun opgive at have bevillingen i Bogense.

Ifølge reglerne må en apoteker nemlig kun have ét apotek. Og det ærgrede Tove Drikkjær, der hele tiden har været glad for sit apotek i Bogense.

- Det har været en fornøjelse at være apoteker i Bogense, men bevillingen i Bogense er en af de mindste i landet. Og derfor turde jeg ikke håbe på, at den ville vare min tid ud, og derfor søgte jeg en større bevilling i Nyborg, fortæller Tove Drikkjær.

Ingen ansøgere

Som konsekvens af, at Tove Drikkjær overtog driften af apoteket i Nyborg, blev bevillingen i Bogense opslået som ledig pr. 15. januar 2008. Men ansøgningerne væltede ikke ligefrem ind.

- Bevillingen har været opslået ledig to gange, men ingen har søgt den endnu, fortæller Kim Helleberg Madsen, der er sektionsleder i Lægemiddelstyrelsen.

- Derfor har Lægemiddelstyrelsen genovervejet, hvad der så skal ske med bevillingen, og man har nu foreslået, at Bogense Apotek skal opslås som supplerende bevilling, forklarer Kim Helleberg Madsen.

At bevillingen bliver opslået som supplerende bevilling, betyder, at apotekere, der allerede har en apoteksbevilling et andet sted, får mulighed for at søge den og drive apoteket i Bogense ved siden af det apotek, de allerede driver. Nøjagtig som Tove Drikkjær har gjort det, siden hun overtog apoteket i Nyborg.

Lige nu er Lægemiddelstyrelsens forslag i høring, men hvis ingen kommer med indsigelser før den 26. august, kan Tove Drikkjær søge om at få lov til at drive Bogense Apotek på lige fod med alle andre apotekere, der skulle ønske bevillingen.

- Det virker lidt mærkeligt at skulle søge noget, man allerede har og skulle til samtale og alt dét dér, men det bliver rart at få det hele afsluttet, siger Tove Drikkjær.

Alt i alt har hele miseren nemlig varet i to år, og det er ikke slut endnu.

- Men jeg håber selvfølgelig, at jeg får lov at fortsætte i Bogense. Jeg bor jo selv i byen og har hele tiden været glad for stedet, fortæller Tove Drikkjær, der også ejer den bygning, hvor apoteket ligger i dag.

Bogense-apoteker må søge om at drive sit eget apotek

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce