Bogense Motion søgte kommunalt tilskud til Club La Santa-tur: Fik blankt nej

Mette Landtved-Holm, der også er udvalgsformand for Erhverv, Kultur og Fritid, mener, at 150.000 kroner er mange penge at bruge på en uddannelsestur til Lanzarote. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Bogense Motion søgte kommunalt tilskud til Club La Santa-tur: Fik blankt nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreninger kan ikke få tilskud til kurser i udlandet. Derfor fik Bogense Motion et afslag på ansøgning, fortæller Mette Landtved-Holm (V), medlem af Folkeoplysningsudvalget i Nordfyns Kommune.

Bogense Motion søgte om et tilskud til turen til Lanzarote. Hvorfor sagde I nej til det i Folkeoplysningsudvalget?

- Du kan normalt ikke få tilskud til kurser i udlandet. Den udgift, der er i forbindelse med en så lang transport, den vil man ikke bruge midler på. Man vil hellere bruge penge på indholdet - sådan er retningslinjerne, og derfor sagde et enstemmigt udvalg nej. Bogense Motion havde søgt om tilskud til 16 instruktører med en udgift fra 6500 kroner per mand. Foreningen har så selv bagefter valgt at finde pengene andre steder - og det blander jeg mig ikke i.

Kan turen potentielt set være finansieret af medlemsaktivitetstilskuddet, som Nordfyns Kommune hvert år giver til foreningen?

- I princippet kan Bogense Motion godt have valgt at bruge nogle af disse midler på turen til Lanzarote. Hvis de ikke vælger at bruge dem hvert år, så kan de jo i princippet godt samle sammen til sådan en tur her.

Hvad tænker du om prisen på turen?

- Umiddelbart tænker jeg, at det er mange penge. Men for mig er det et anliggende mellem bestyrelsen i Bogense Motion og deres medlemmer. En bestyrelses opgave er at forsøge at få mest muligt ud af de midler, der kommer ind fra blandt andet kontingent og tilskud fra kommunen. Og det må jo være bestyrelsens vurdering, at de er givet bedst ud her.

Kan kursustilskud fra Nordfyns Kommune til foreninger spares op over flere år?

- Nej, man får midlerne, når man har været af sted. Du kan søge om at få dækket 75 procent af udgiften. Og hvis der er tale om særlige kurser, der koster over 6000 kroner per person, så skal du søge på forhånd.

Er der nogen krav til, hvordan foreninger må bruge de tilskud, som I giver dem?

- Det tror jeg ikke. Jeg blander mig i hvert fald ikke i, hvordan foreningerne prioriterer midlerne. Det er deres ansvar i bestyrelserne, som er valgt af medlemmerne. Men som forening skal du naturligvis opfylde nogle krav for at kunne få tilskuddet fra kommunen. Vi tildeler tilskud ud fra eksempelvis antallet af medlemmer, antallet af aktiviteter, udgifter til lokaler eller udgifter til kurser.

I 2018 fik Bogense Motion 27215 kroner i kursustilskud og 64130 kroner i medlemsaktivitetstilskud.

Bogense Motion søgte kommunalt tilskud til Club La Santa-tur: Fik blankt nej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce