Fællesskab og sammenhold blomstrer i seniorbofællesskabet Elmehaven i Otterup, også når det handler om at udrydde resterne fra julens bugnende borde.

Otterup: Mandag den 15. januar klokken 18 er der beboerfest i fælleshuset i seniorbofællesskabet Elmehaven på Elmevej.

At så mange som muligt af de 34 beboere mødes i fælleshuset og spiser og hygger sig sammen, er der i sig selv ikke noget specielt i, men denne aften er alligevel speciel: Maden leveres udefra, der er velkomstdrink og senere en underholdnings-overraskelse.

Anledningen til festen er, at det er 10 år siden, de første beboere flyttede ind i de 26 huse og sagde ja til at ville fællesskabet, uden at det betyder, at "vi sidder lårene af hinanden" som formand gennem alle 10 år Anne-Marie Olsen formulerer det.

Men fællesskab og deraf følgende høj livskvalitet og tryghed er der masser af. Den første fredag i hver måned er der fællesspisning, hvor beboerne fordelt på fem hold på skift laver maden, der er en kortklub, banko, udflugt første fredag i maj, nytårsaften, hygge den første søndag i advent, blandt andet.

Plus det løse. Som for eksempel den dag, hvor journalisten er på besøg hos Grethe Nielsen sammen med fire andre af bofællesskabets "piger".

- Jeg har gløgg, æbleskiver, julesmåkager og juleslik, der skal udryddes, fortæller Grethe Nielsen, mens vi sidder i hendes hyggelige stue.

Og det pudsige er, at da hun gik rundt for at invitere, havde Gerda Møller Larsen samme idé, fordi hun har lagkage i fryseren. For ud over at rydde ud i resterne fra julebordene har de fem kvinder også behov for at være sammen for at mindes en anden af de beboere, der var med fra start, Mona Kristensen, der døde nytårsaftensdag.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.