Børnehaver må spare på gulvvask


Børnehaver må spare på gulvvask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehaverne i Nordfyns Kommune må fremover nøjes med gulvvask tre gange ugenligt

Når man er fire år gammel og leger med biler, dukker og legoklodser bruger man rigtig megen tid på gulvet. Også når man er i børnehave.

Og derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvor ofte gulvskrubben når ud i hjørnerne på grøn stue.

Men standarden på de enkelte børnehave i Nordfyns Kommune har hidtil været meget forskellig, og det bliver der nu lavet om på, så rengøringsstandarden fremover vil blive den samme i alle børnehaver.

Og det betyder, at de børnehaver, der er vant til at få vasket gulv hver dag, må nøjes med mindre i fremtiden.

Som udgangspunkt skal børnehaverne nemlig kun regne med, at der bliver råd til gulvvask tre gange om ugen, fortæller Jan Karnøe, der er specialkonsulent i ledelsessekretariatet i Nordfyns Kommune.

Mere eller mindre

Han har været med til at finde det fremtidige niveau efter harmoniseringen.

-Det er jo en proces, der har været i gang i lang tid. Der er blevet målt op og nu er vi så ved at være klar, fortæller Jan Karnøe, der erkender, at nogle børnehaver får mindre penge til rengøring i fremtiden.

- Nogle får mindre, og andre får lidt mere. Sådan er det, når man harmoniserer, fortæller han.

Jan Karnøe er også ret godt tilfreds med det endelige resultat.

- Vores mål har jo været at finde et fælles niveau. Og det er lykkedes. I første omgang så det ud til, at det kun ville betyde gulvvask to gange om ugen, men siden har det vist sig, at der godt kunne blive råd til en lidt højere standard, siger han.

Børnene betaler

Leder af Adamsminde Børnehave i Morud, Bo T. Jensen, er dog knap så tilfreds med resultatet.

- Børn opholder sig meget på gulvet. Og skidtet vil hurtigt komme til at samle sig i hjørnerne, og derfor er det vigtigt, at der bliver vasket gulv hver dag i en børnehave, siger han.

Og Bo T. Jensen er ikke den første børnehaveleder, der har været skeptisk over for den kommende harmonisering. Allerede i slutningen af maj måned luftede børnehavelederne deres bekymring.

På det tidspunkt beroligede borgmester Bent Dyssemark (V) med, at intet lå fast endnu. Men det er så sket i mellemtiden.

- Der har været masser af møder og diskussioner mellem institutionerne og administrationen, og nu er man så nået frem til et endeligt resultat, siger Bent Dyssemark.

Bo T. Jensen sætter dog stadig spørgsmålstegn ved, at harmoniseringen af kommunens rengøringskroner er sket på tværs af alle kommunale institutioner.

Vigtigere i børnehaver

- Jeg mener, børnehaver har brug for et højt rengøringsviveau. Selvfølgelig skal der også gøres ordenligt rent andre steder, men som jeg ser det, kommer børnehaverne til at betale en alt for stor del af gildet, forklarer Bo T. Jensen.

Jan Karnøe afviser dog, at det går for hårdt ud over børnehaverne.

- Det er rigtigt, at harmoniseringen af rengøringen sker for både børnehaver, skoler, materielgårde og plejecentre, men jeg mener ikke daginstitutionerne rammes hårdere end de andre grupper. Men der vil altid være nogle, der får og nogle, der må give, når man skal finde et fælles niveau, udtaler han.

- Endelig er der også mulighed for, at nogle børnehaver får råd til gulvvask hver dag, lyder det fra Jan Karnøe.

For de 27 kommunale institutioner, der har valgt at gå med i et fælles udbud, er daglig gulvvask nemlig en option i udbudsmaterialet. Det vil sige, at den enkelte institution kan vælge daglig gulvvask mod betaling af et fastsat beløb.

- Og jeg tror faktisk, at flere børnehaver vil kunne vælge denne løsning og stadig holde budgettet, udtaler Jan Karnøe.

Endnu er rengøringen på de 27 institutioner dog kun udbudt, så de endelige priser og muligheder ligger stadig ikke fast.

Børnehaver må spare på gulvvask

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce