Nordfyn: På torsdag bliver politikerne i Familieudvalget præsenteret for et forslag om at lukke kommunens tre eksisterende familiehuse i Otterup, Søndersø og ved Bogense for i stedet at samle rådgivningen til problemramte børnefamilier i et samlet familiehus med adresse i dele af de bygninger i Bogense, der huser plejehjemmet Solgården.

Dermed ligger der for første gang et konkret forslag om, hvad der kan ske med Solgårdens bygninger, når plejehjemsbeboere og personale har forladt stedet til fordel for et nyt plejecenter lidt uden for Bogense.

De fysiske rammer for de tre nuværende familiehuse lader en del tilbage at ønske. I Otterup ligger familiehuset i en ældrebolig på Stadionvej. Her kniber det en del med pladsen. Og et af to samtalerum er integreret med køkkenet. I Søndersø holder familiehuset til i "Karens Hus", som er et stråtækt hus, der har skæve døre og en ikke så optimal indretning. Familiehuset på Gyldensteensvej ved Bogense er nok det mest velegnede, men også her er indretning på visse steder upraktisk.

At centralisere kommunens tilbud om familierådgivning på en adresse i stedet for tre har også sin ulempe, idet en række familier vil få væsentlig længere til familiehuset.

Hvad det vil koste at indrette et nyt familiehus i det nuværende plejehjem, kan der ikke siges noget om på nuværende tidspunkt.

Brugen af familierådgivningen har været støt stigende på det seneste.

Læs tirsdagens udgave af Fyens Stiftstidende, hvor børn- og ungechef Henrik Jacobsen uddyber tankerne om et nyt og samlet familiehus
  • Fyens Stiftstidende