Nordfyns første borgmester, Bent Dyssemark, er død uden forudgående sygdom. Det skete lørdag aften, to uger før han ville være fyldt 75 år.

Bårdesø: Tidligere borgmester Bent Dyssemark (V) døde lørdag aften i en alder af 74 år.

Det skete uden forudgående sygdom. Så sendt som lørdag middag deltog han i et møde i sit parti Venstre på Mørkenborg Kro i Veflinge, hvor også energiminister Lars Christian Lilleholt og Nordfyns borgmester, Morten Andersen, deltog.

Lørdag aften ville han se til kalvene i stalden, men kom ikke tilbage.

Bent Dyssemark, der var født i Otterup, var borgmester i Otterup Kommune fra 1998 til 2005 og i den nye Nordfyns Kommune fra 2006 til 2009, hvorefter han valgte ikke at stille op igen i forbindelse med kommunalvalget i 2009.

I det civile liv var han landbrugsuddannet, men især kendt for et langt liv i politik. Den politiske karriere tog således afgørende form, da han i 1965 blev valgt som VU-formand på Fyn. 11 år senere blev han Venstres formand i Otterup og blev valgt ind i byrådet i 1978. Her var han en årrække blandt andet formand for Teknik- og Miljøudvalget , inden han i 1998 blev kommunens borgmester.

Sideløbende med sin politiske karriere har Bent Dyssemark taget sin store del af arbejdet på familiegården Dyssemarkgård.

Bent Dyssemark var på et tidspunkt formand for det daværende Fyns Tidendes bestyrelse og blev medlem af bestyrelsen for Fyens Stiftstidende, da de to aviser blev lagt sammen. Desuden har han været medlem af bestyrelsen for De Bergske Blade og har været medlem af Statens Jordlovsudvalg.

Bent Dyssemark ville være fyldt 75 år om to uger, 27. februar.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.

Mere om emnet

Se alle
Mindeord over Bent Dyssemark

Mindeord over Bent Dyssemark

Borgmesteren: Dyssemark var en mand med stor lune

Borgmesteren: Dyssemark var en mand med stor lune

Bent Dyssemarks enke: - Han kunne ikke dø noget bedre sted

Bent Dyssemarks enke: - Han kunne ikke dø noget bedre sted