Fyns Politi er ikke i tvivl om, at der er tale om bestillingsarbejde ved nattens indbrud i Otterup, hvor en beboer var meget behjælpelig med at fange de tre indbrudstyve, der var brudt ind på hans adresse.

Otterup: Natten til torsdag omkring klokken 03.32 modtager Fyns Politi en anmeldelse fra en beboer i Otterup.

Beboeren anmelder, at der er et indbrud i gang på hans adresse, hvor der både er privatbolig og virksomhed. Indbrudstyvene er i gang med at bryde ind i virksomhedsdelen.

Beboeren råber indbrudstyvene an, og de flygter herefter fra stedet, men dog med beboeren i hælene.

Det fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Steen Nyland.

- Han kører hurtigt efter dem, og det er derfor nemt for ham at guide os det rigtige sted hen. I den forbindelse anholder vi tre yngre mænd fra Sjælland, siger han.

De tre mænd blev torsdag morgen afhørt af Fyns Politi, og Per Laursen fra almen efterforskning fortæller, at mændene ikke var særlig snaksaglige om nattens indbrud, hvor de var gået efter industrikaffemaskiner.

- De ville ikke fortælle politiet ret meget, men vi er ikke i tvivl om, at det er noget, de er blevet sendt i byen efter, siger Per Laursen.

Løslades igen

Per Laursen fortæller, at der ikke er så meget at gøre lige nu og her, når indbrudstyvene ikke vil give detaljer om indbruddet.

- Når vi er færdig med sagen, og de er blevet forelagt deres sigtelser, bliver de løsladt igen. Deres fortid berettiger ikke til, at de kan fremstilles i grundlovsforhør, siger han.

Per Laursen fortæller, at tyvene under indbruddet nåede af få fat i nogle effekter.

- Da de tager flugten fra stedet, smider de nogle effekter ud af bilen i håb om at aflede politiet. Men hvilke effekter vil jeg ikke komme ind på, siger han.

Han vil heller ikke komme ind på, hvor stor værdien af de stjålne effekter, som tyvene nåede at få fat i, ligger på, når der er tale om et bestillingsarbejde.

Atypisk bestillingsarbejde

Per Laursen fortæller, at det er ret atypisk at tyve fra Sjælland eller Jylland kommer til Fyn for at begå indbrud.

Og især indbrud som et bestillingsarbejde, der omhandler industrikaffemaskiner.

- I relation til designindbrud ser vi det, men at man kommer til Fyn for at hente industrikaffemaskiner. Det er lidt usædvanligt, siger Per Laursen.

Han fortæller, at der for kort tid siden var et indbrud på Sjælland, hvor tyvene slap afsted med 30 industrikaffemaskiner.

Per Laursen ved dog ikke endnu, om de to indbrud har relation til hinanden.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.

Mere om emnet

Se alle
3
Direktør om indbrud: Havde bare fået nok

Direktør om indbrud: Havde bare fået nok

5
På jagt: Direktør satte efter indbrudstyve

På jagt: Direktør satte efter indbrudstyve