Besparelser kaldes for vanvid


Besparelser kaldes for vanvid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgere i alle aldre rammes af de spareforslag, som Venstre og Socialdemokraterne er blevet enige om

NORDFYN: - Det er vanvittigt og ødelæggende for vores skole.

Ordene kommer fra musikskoleleder Jørn Lorenzen, der må indse, at Nordfyns Musikskole fremover står til at miste et årligt kommunalt tilskud på 400.000 kroner.

Han er en af de mange tabere i det budgetforslag, som Venstre og Socialdemokraterne i går lagde frem for offentligheden efter længere tids hemmelighedskræmmeri med forhandlinger bag lukkede døre.

Hårdt ramt bliver også de yngste klasser i folkeskolen. Socialdemokraterne og Venstre lægger op til, at der fra næste skoleår skæres markant i lektionerne fra 0. til og med 2. klasse. Indskolingsmodellen beskæres fra de nuværende seks til fem ugentlige lektioner.

- Det er dybt vanvittigt og vil fuldstændig smadre de hamrende gode læseresultater, vi har fået i de yngste klasser, siger SF'eren Steen Brydegaard, der som formand for Familieudvalget har det øverste politiske ansvar for skolevæsenet.

Skattestigning

Sammen med Nordfynslisten og Det Radikale Venstre har SF fremlagt et spareforslag, der også lancerer omfattende besparelser. Blandt andet den nævnte omkring musikskolen.

Men modsat forslaget fra Socialdemokraterne og Venstre opererer forslaget fra de tre små partier med en skattestigning via en forøgelse af ejendomsskatten (grundskylden) på syv promille.

Og med den skattestigning kan de tre partier finde penge til at holde indskolingen fri af besparelser. Det samme gør sig gældende for taksten for ældremad. Her anbefaler Venstre og Socialdemokraterne, at den daglige pris for tre portioner ældremad hæves fra 99 til 110 kroner.

- Det drejer sig om en prisstigning på 12 procent. Det vil vi ikke være med til, siger Nordfynslistens Dorte Schmidt Brown.

Spareforslagene fra både de to store og de tre små partier opererer med besparelser i millionklassen i forhold til personalet i ældreplejen. I begge forslag skal social- og sundhedselever påtage sig noget af det arbejde, der i dag udføres af uddannet plejepersonale.

Spareforslaget fra V og S vil medføre større reduktioner i plejepersonalet end det er tilfældet med forslaget fra de tre små partier. Men en nøjagtig opgørelse i kroner kunne avisen i går ikke få oplyst af ældreforvaltningen.

Men det er uden for diskussion, at ældreplejen i Nordfyns Kommune står foran forringelser.

- Det bryder jeg mig naturligvis ikke om. Men jeg ønsker ikke at udtale mig yderligere, inden jeg har fået en nærmere forklaring fra politikere og embedsmænd, siger Hans Kappel, der er formand for Ældrerådet i Nordfyns Kommune.

Intet lønløft

Midt på sommeren gjorde både socialudvalgsformand Gert Rasmussen (S) og formand Børge Nielsen (S) fra Handicaprådet sig til talsmænd for, at lønnen til de kommunalt ansatte handicaphjælpere skulle løftes og indeholde pension og betaling for overarbejde.

Men det sker ikke. I begge spareforslag er udgifterne til handicaphjælpere derimod reduceret med en halv million kroner.

Dermed er der udsigt til, at kommunens svageste borgere stadig vil have meget svært ved at rekruttere hjælpere til at yde dem den livsnødvendige assistance i hverdagen.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag

Besparelser kaldes for vanvid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce