Børnehaveleder er bekymret over udsigten til mindre rengøring
NORDFYN - Jeg er oprigtigt bekymret for børnenes og personalets sundhed.

Så klar er meldingen fra Bo T. Jensen, der er leder af Adamsminde i Morud. Han er bekymret over, at Nordfyns Kommune skærer i børnehavens penge til rengøring, så der fremover ikke kan blive vasket gulv hver dag.

- Modsat voksne bruger børn megen tid på gulvet. De sidder sjældent og leger ved et bord. Det meste foregår på gulvet, og derfor er det utrolig vigtigt, at gulvene bliver gjort ordenligt rent hver dag, forklarer Bo T. Jensen.

Han forstår udmærket, at rengøringen skal harmoniseres, og at det kan betyde, at nogle børnehaver må klare sig med lidt færre rengøringskroner fremover. Men som det ser ud nu, drejer det sig kort og godt om for mange kroner.

- Her i børnehaven står vi til at miste 40.000 kroner ud af et rengøringsbudget på 170.000 kroner. Og det er mange penge, konstaterer Bo T. Jensen, der mener, at problemet ligger i, at det er rengøringen af alle kommunens lokaler, der bliver harmoniseret på en gang.

- Nogle steder bliver der slet ikke gjort hovedrent på nuværende tidspunkt, og det skal der selvfølgelig laves om på. Men jeg kan ikke se, hvorfor det er børnehaverne, der skal betale så stor en del af gildet, siger han.

Flere sygedage

Bo T. Jensen frygter, at resultatet af ringere rengøring vil være flere syge børn og dermed også flere sygedage blandt personalet.

- Børnene elsker at lege i kroge og hjørner, og skidtet samler sig hurtigt. Og vi ved jo, at dårlig hygiejne betyder mere sygdom blandt både børn og ansatte, forklarer han.

Faktisk er Bo T. Jensen så bekymret for både børn og arbejdsmiljø, at han overvejer, om de sidste penge til rengøring skal findes andre steder på børnehavens budget.

- Der er jo ingen, der kan forhindre os i at bruge penge fra eksempelvis aktivitetskontoen og bruge dem på gulvvask. Men det siger sig selv at den løsning ikke gør det sjovere at gå i børnehave, siger Bo T. Jensen.

Mere om emnet

Se alle

Børnehaver må spare på gulvvask