Beredskab Fyn: Forbudt at brænde af på Nordfyn

Beredskab Fyn laver nu afbrændingsforbud i Nordfyns Kommune. Arkivfoto.

Beredskab Fyn: Forbudt at brænde af på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskab Fyn har indført afbrændingsforbund i hele Nordfyns Kommune.

Nordfyn: På grund af den lange tørke indfører Beredskab Fyn afbrændingsforbud i Nordfyns Kommune gældende fra den 6. juni 2018.

Forbuddet gælder også, selv hvis der kommer enkelte regnbyger. Lokale byger ændrer ikke væsentligt på risikoen ved åben ild i det fri, fordi vegetationen stadig er meget tør. Ifølge DMI skal der komme flere dage med regn, før det påvirker risikoen for brand.

Beredskab Fyn beder alle borgere være opmærksomme på følgende: Smid ikke tændstikker, cigaretter eller lignende i naturen. Undlad at parkere bilen i højt græs, fordi katalysatoren fra bilen kan antænde græsset. Bruger du grill eller bålsted i villahaver, så sørg for at have vand i nærheden (fx vandflasker, spand eller haveslange). Når du hælder kul fra grillstarteren over i grillen, så vær opmærksom på, at der nemt kan spredes gnister. Grillen må ikke forlades, før den er slukket. Hvis du bruger engangsgrill, skal den stå på et ikke-brændbart underlag. Sluk grillen med vand, og husk også at køle området, den har stået på, ned med vand. Hold øje med vinden, når du tænder åben ild - gnister flyver nemt i naturen

Undtagelser fra forbuddet er: Brug af grill på etablerede bålsteder, på sanddækkede arealer ved strandene og på uantændeligt underlag (for eksempel flisebelagte pladser eller lignende.), såfremt grillen ikke placeres i farlig nærhed af antændelige overflader. Brug af grill og bålfade med videre. i private haver.

Beredskab Fyn: Forbudt at brænde af på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce