DOM: To mænd fra Bogense dømt for grov vold nytårsaften
BOGENSE: En fest nytårsaften endte med spark, trusler og en knust flaske, og derfor kan 39-årige Henrik Kenneth Jacobsen nu se frem til ét års fængsel, mens hans 23-årige ven fik 10 måneder.

Episoden fandt sted nytårsaften, hvor Henrik Kenneth Jacobsen var på udgang fra fængslet, mens den 23-årige netop var blevet løsladt midt i december.

Efter en våd tur i byen fortsatte de to mænd med en veninde hjem til morgenfest i hendes lejlighed omkring klokken 8.00.

I lejligheden var derudover også fem andre unge, og det var to af disse, de to dømte udøvede vold mod.

Den 23-årige sparkede en jævnaldrende mand i hovedet med et cirkelspark. Den ramte sad på en stol og blev ramt bagfra med et spark, der var så voldsomt, at han faldt ned af stolen og besvimede.

Højlydt skænderi

Den 23-årige mand forklarede i retten, at han hele aftenen havde været irriteret over den unge mands opførsel, men fastholdt i øvrigt, at han ikke havde sparket.

Det var der dog to af de andre i lejligheden, der havde set, og deres forklaring troede dommeren altså mere på.

Efter sparket råbte og skreg de to dømte så højt, at en pige, der var faldet i søvn, vågnede.

Hun begyndte straks at skændes med den 39-årige, da det gik op for hende, hvad der var sket.

- Jeg sagde til ham, at han skulle tage og blive voksen og tænke på sin familie. Og jeg kaldte dem begge store idioter, sagde pigen.

Den 39-årige var efter hendes forklaring i retten "balstyrisk og så helt vild ud", mens han for rundt i stuen.

De fortsatte meningsudvekslingen, og den førte til, at han til sidst tog en flaske, der stod på bordet, og slog den ned i hovedet på hende med en sådan kraft, at flasken smadredes.

Slaget betød, at hun fik sår i hovedbunden, på kinden og på halsen.

- Jeg ved, du har børn

Pigen sagde til de to dømte, at hun ville melde dem til politiet, og derfor fremsatte den 39-årige derefter trusler.

- Han sagde, at vi skulle tænke os rigtig godt om, hvad vi siger, for han ved, at vi har børn, fortalte pigen, der senere på formiddagen blev kørt på skadestuen og fik syet såret på kinden.

Dommeren lagde i sin begrundelse vægt på, at Henrik Kenneth Jacobsen nytårsaften var på udgang fra fængsel, hvor han afsonede en dom for at have affyret skud mod restaurationsgæster i Odense.

Samtidig var begge dømte tidligere adskillige gange dømt for vold. Den 23-årige har endda ved flere lejligheder sparket sine ofre.

Henrik Kenneth Jacobsen modtog dommen, mens den 23-årige udbad sig betænkningstid.

Begge blev straks efter dommen ført tilbage i arresten, hvor de har siddet varetægtsfængslet.
  • fyens.dk