Beboere trætte af vildkatte

Billederne fra i sommer af vildkattene i Søndersøparken taler deres helt eget sprog. Kattene er ikke raske.
Foto: Hans Østergaard

Beboere trætte af vildkatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndersøparken har gennem længere tid døjet med vild­katte. Nu gøres der noget ved problemet

Søndersø: I efteråret viste Fyens Stiftstidende billeder af blinde, dødsyge og betændte vildkatte, som levede i Søndersøparken i Søndersø. Dyrenes Beskyttelse fik dengang aflivet de mest syge, men beboerne i Søndersøparken døjer stadig med vildkatte, viser et rundspørge foretaget af beboerforeningen.

26 af Søndersøparkens beboere har deltaget i rundspørget, og ud af disse svarede de 17, at vildkattene i området er et problem. De to største gener, vildkattene forårsager, er ifølge rundspørget kattenes efterladenskaber i haver og foran huse, mens det tredjestørste problem ifølge rundspørget er, at kattene er sygdomsbefængte.

Selv om problemerne med vildkattene tilsyneladende fortsætter, så kan der være en løsning på vej. Således mødtes repræsentanter fra Dyrenes Beskyttelse, boligselskabet Højstrup, beboerforeningen i Søndersøparken og Nordfyns Kommune til et kattemøde i fredags.

- Vi kom frem til, at kattene skal indfanges, og så skal en del af dem vaccineres, kastreres og udsættes igen, fortæller formanden for afdelingsbestyrelsen i Søndersøparken, Kurt Hansen.

Hvem, der skal betale for indfangningen af kattene, blev dog ikke opklaret.

- Det vil jeg drøfte med beboerne på et møde midt i marts, siger Kurt Hansen.

Direktøren for Teknik og Miljø i Nordfyns Kommune, Henrik Boesen, deltog også i mødet.

- Alle var enige om, at der skal gøres noget, og boligforeningen og Dyrenes Beskyttelse vil nu lave en handlingsplan. Hvis Nordfyns Kommune skal spille en rolle, kræver det, at vi får en officiel henvendelse - gerne uden helt så mange bandeord, som vi tidligere har modtaget i sagen om kattene, siger direktøren.
Foto: Jørgen Hansen
Foto: Jørgen Hansen
Foto: Jørgen Hansen
Foto: Jørgen Hansen
Foto: Jørgen Hansen

Beboere trætte af vildkatte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce