Beboere kan forsinke trafiksanering


Beboere kan forsinke trafiksanering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EKSPROPRIATION: Amtsudvalg afviser to beboer-klager i Søndergade

OTTERUP: Amtets trafik- og miljøudvalg afviser en klage fra ejeren af Imerco-ejendommen, Jørgen Jørgensen, og indstiller, at en strimmel af grunden eksproprieres.

Vedtager amtsrådet at følge trop på sit møde i januar kan en klage fra Jørgen Jørgensen til Vejdirektoratet forsinke trafiksaneringen gennem Otterup med et halvt år.

- Så skal både borgere og amt høres endnu en gang. Og det betyder, at projektet først kommer i gang efter sommerferien - og tidligst vil være færdig omkring sommer 2002, vurderer vejingeniør Thomas Steen, Fyns Amt.

Jørgen Jørgensen har protesteret over amtets ekspropriaton af et areal tæt på bygningen, der skal give plads til en venstresvingsbane i det lysregulerede kryds, Søndergade-Strandvejen.

Han mener, at de knap 8000 biler og lastvogne kommer for tæt på hjørne-ejendommen. Og frygter, at rystelser fra trafikken kan ødelægge bygningen.

5,1 mio. kroner

Svingbanen for trafikanter mod Strandvejen er en del af amtets kommende trafiksanering gennem byen. Den tæller foruden krydset også fire kanaliseringsanlæg, torvedannelser og flere svingbaner fra Hjorslevvej til Lindegårdsvej.

Ifølge vejingeniør Thomas Steen, Fyns Amt, så har 13 ud af 15 beboere langs amtsvejen godkendt amtets erstatninger for tab af hække, hegn og grundstrimler.

De erhvervede arealer skal bane vej for 2,2 kilometer trafiksanering gennem Otterup til en samlet udgift på ialt 5,1 mio. kroner.

Også ejere og lejere i ejendommen på hjørnet af Bryggerivej-Søndergade har klaget til amtet over at trafikstrømmen kommer for tæt på huset. Også her er trafik- og miljøudvalget indstillet på at afvise protesten og sikre det nødvendige areal.

- Det er klart, at beboerne får det noget åbent til vejen, når beplantningen forsvinder, erkender vejingeniøren. Ud for Bryggerivej skal etableres et kanaliseringsanlæg, der skal sænke bilernes hastighed.

Bump ved Bakkevej

En beboer i Østergade har protesteret over den planlagte vejlukning til Søndergade, men ifølge Thomas Steen har 13 beboere i gaden ønsket, at vejen lukkes for trafik. Ellers er der ikke udsigt til store ændringer i forhold til detail-projektet. Kun beboerprotester fra kvarteret omkring Bakkevej ser ud til at blive hørt. Amtet lægger op til et blødt bump ved Bakkevej for at forhindre de høje hastigheder i Nørregade.

- Vi har fået henvendelse fra nogle borgere. De mener, at der køres for stærkt på strækningen mellem Lindegårdsvej og Horsebækvej. Nu kigger vi på, om et bump kan indpasses, siger Thomas Steen. Det vil i så fald koste omkring 25.000 kroner ekstra at få bumpet med i det endelige projekt.

Beboere kan forsinke trafiksanering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce