Formand for bestyrelsen i Nordfyns Bank Allan Nielsen mener, at det er positivt, at bankens hovedkontor flytter til Odense. Vi har stillet ham en række kritiske spørgsmål.

- Hvorfor skal nordfynske kunder ikke frygte for en flytning af hovedkontoret til Odense?

- Vi har ingen grund til at forringe filialen i Bogense. Det handler det slet ikke om. Det her er en styrkelse af banken og filialen i Bogense. Banken har bare vokset sig stor. Vi har haft ni gode år over finanskrisen, som nu er blæst af. Vi fortsætter vores vækst, og det er ikke noget at være ked af. Tværtimod.

- Er der ikke en uheldig signalværdi i, at Nordfyns Bank flytter fra Nordfyn?

- Sådan ser jeg det slet ikke. Vi flytter ikke fra Nordfyn. Vi har fået mange positive tilkendegivelser, og jeg er fortrøstningsfuld.

- En af årsagerne til flytningen er, at det er svært at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Hvorfor er det det?

- Det vil jeg ikke komme ind på på nuværende tidspunkt.

- Har I overvejet at bygge nyt domicil på Nordfyn, men tættere på Odense?

- Det har jeg heller ikke nogen kommentarer til.

- Kan I give kunderne en garanti for, at filialen i Bogense ikke kun består af en lille håndfuld medarbejdere om få år?

- Det er op til nordfynboerne, men det er jeg helt sikker på. Det, jeg siger her, er ikke bare tomme ord. Vi vil styrke filialen i Bogense. Danske Bank har forladt Bogense, og det har givet kunder i vores filial. Det gør, at den er under pres på kvadratmeter, og vi kan ikke være der. Vi er simpelthen vokset ud af maskinhuset.

- Er Nordfyns Bank overhovedet en nordfynsk bank mere?

- Det kan du tro. Den organiske vækst, som vi lagde for dagen for 10 år siden, har været vellykket, og vi har leveret det ene gode regnskab efter det andet, så jeg er vældig tilfreds med den udvikling, som banken er i. Vi har et virkelig godt fundament at stå på. At hovedkontoret så ligger i Odense er en detalje. Vi er stolte og tilfredse med vores udmelding, men det er klart, at der kom nogle følelser i spil. For bestyrelsens vedkommende handler det om at se på Nordfyns Banks ve og vel.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
1
Aktionær: Byg dog nyt i Bogense

Aktionær: Byg dog nyt i Bogense

Nordfyns Bank: - Føj for den lede, I skulle skamme jer

Nordfyns Bank: - Føj for den lede, I skulle skamme jer

1
Aktionær: Byg dog nyt i Bogense

Aktionær: Byg dog nyt i Bogense