Babyer får salmesang med modermælken


Babyer får salmesang med modermælken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MUSIKALSK: Babyer i Østrup og omegn svinger og savler til toner fra både Grundtvig og Kingo i præstegården

ØSTRUP: Hønsene pludrer lystigt. De skraber sig til både orme og frø i haven foran Østrup Præstegård, sådan en diset mandag.

Indenfor i konfirmandstuen pludres lige så lystigt. Her har seks babyer travlt med at varme stemmer op til 10. og sidste omgang babysalmesang i år.

Sammen med deres mødre er de hver for sig parate til dagens musikalske tumleplads på rød måtte.

Og efter de indledende stemmeøvelser med musiklærer Line Højlund bag pianoet, så går det løs med December-Sang, mens Filip og Fredrik, Ida Marie, Sarah og Christian og så Marie nyder tilværelsen på de bløde puder. Mor synger for, og mødrene synger i kor til akkompagnement. Eneste mandlige bidrag til koret er sognepræst Keld B. Hansen.

- Det er måske ikke de helt små, der synger. Men babyerne nyder at høre mor synge og lige fra starten bliver musikken en integreret del af livet, siger sognepræst Keld B. Hansen, der tog initiativ til "de små synger" efter sommerferien.

De ni tilmeldte mødre og deres babyer fra tre til otte måneder nyder den ugentlige babysalmesang.

Udvider horisonten

- Det giver inspiration og udvider børnenes horisont. De bliver også beroligt af sangen, bemærker flere af mødrene, inden de bryder ud i salmer af både Kingo og Grundtvig for at komme rundt om Johannes Møllehave og en række lystige sange for børn.

Repertoiret er oppe på godt 30 salmer og sange. Og babyerne ser ud til at nyde det musikalske "sangvær".

- Forskning viser at sang og musik er en livsglæde, som selv de mindste har behov for at opleve. En introduktion til sangens og musikkens verden, uddyber Keld B. Hansen og bakkes op af de sangglade i rundkredsen.

Udgangspunktet er en halv time med sang og leg.

Men ifølge sognepræsten har babyerne vist sig langt mere udholdende end først antaget, og den musikalske legestue varer som regel en time.

- Jeg bruger babysalmesang i stedet for mødregruppen. Det er en anden måde at være sammen på, bemærker mor til Frederik, Stine Jensen.

Et sikkert hit

Babysalmesang tages nu op i Menighedshuset i Otterup i slutningen af januar. Og på opfordring fra mødrene på holdet, så synges videre efter nytår.

I marts forventer Keld B. Hansen at starte et nyt hold i den musikalske legestue, for til den tid er babyerne ikke længere babyer.

Men først skal året og roen sænke sig over babyerne. Og det sker som altid med sangen af N.F.S. Grundtvig fra 1844.

Sov sødt, Barnlille!

Babyer får salmesang med modermælken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce