Arkitekt: Langø Mølle fortæller sin egen historie

Langø Mølle på Gyldensten Strand er blevet indrettet til fuglekiggertårn.. Foto: Svalebøg.

Arkitekt: Langø Mølle fortæller sin egen historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arkitekterne bag renoveringen af Langø Mølle er imponerede over fortidens håndværk.

Langø: Selv for arkitekter, der arbejder med at renovere gamle bygninger, er det ikke hverdagkost at skulle styre renoveringen af en pumpemølle fra 1871. Arkitekt Signe Hommelhoff lavede de første skitser til projektet tilbage i 2013, og hun er mere end glad for det færdige arbejde.

- Det har handlet om at se værdien og mulighederne i det eksisterende. Det vigtigste har været den historie, som møllen selv fortæller. Det er en ægte oplevelse i forhold til at skulle læse sig til det. Jeg er meget tilfreds med arbejdet, fordi vi er lykkedes med at lægge et lag på historien, siger hun.

At man kunne lave sådan en mølle i 1871 imponerer hende også som fagperson.

- Jeg er virkelig imponeret af det. De havde for eksempel lavet et genialt system til at få røg ud fra møllerens køkken. Selve archimedes-sneglen, der går ind i landet og løfter vandet op, er også et flot stykke ingeniørarbejde. Det håndværk, som man havde dengang, kan vi fortsat lære meget af i dag, siger hun.

Atypisk projekt

Virksomheden Linjen Arkitekter A/S fra Horsens tog over, da Signe Hommelhoff havde lavet sit skitseforslag, og det har været et spændende projekt, fortæller bygningskonstruktør Thomas Nørgård.

- Vi har mange restaureringsprojekter, men det her er atypisk og meget spændende. Når man stikker hænderne ned i et så gammelt projekt og bruger så mange midler på det, skal man virkelig tænke over, hvordan man griber opgaven an, siger han.

Arkitekt: Langø Mølle fortæller sin egen historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce