Ansøgning om ny radiofrekvens sat i bero


Ansøgning om ny radiofrekvens sat i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ÆTERSTRID: Lokalradionævnet svarer på Station Nords anke

NORDFYN: Det nordfynske lokalradionævn har nu udtalt sig til Radio og Tv-nævnet i forbindelse med den klage, Station Nord har indgivet over behandling af sendetilladelse.

Station Nord, som Torben Dhalvad i Bogense er talsmand for, men som knytter sig til den odenseanske sender Radio 49, har klaget over, at det lokale radionævn har sagt nej til, at den nye Station Nord kan sende på sam-me frekvens som Radio Nordfyn.

Lokalradionævnet valgte i forsommeren at afslå dette ønske og ville i stedet søge en ny sendefrekvens til den nye nordfynske radio.

Ny sendetilladelse

Denne ansøgning har man imidlertid nu stillet i bero, "indtil Station Nord har afklaret sit ønske om at benytte en eventuel ny kanal", som det hedder i svaret til den statslige ankeinstans på radioområdet.

I øvrigt henholder man sig i svaret til Radio- og Tv-nævnet til, at man i januar i år gav en tre-årig sendetilladelse til Radio Nordfyn, der tillige gav mulighed for en udvidelse af sendetiden. Det er derfor, man ikke har villet lad Station Nord komme ind på samme frekvens.

- I øvrigt er det nævnets erfaring, at det er uhensigtsmæssigt at samesende frivillig lokalradio og kommerciel radio på samme frekvens, hedder det videre i brevet.

Bruger ikke frekvensen

Torben Dhalvad fra Station Nord har haft lokalradionævnets begrundelse for afslaget til udtalelse og svarer blandt andet:

- Der er nu gået over otte måneder, og Radio Nordfyn har stadig ikke begyndt sendinger uden for weekenderne. I øvrigt har stationen holdt ferielukket sommeren, og der er ikke blevet sendt på frekvensen.

Torben Dhalvad bemærker videre, at der ifølge oplysningerne på "Danske Radiostationer" - www.radionyt.dk - kun sendes fredag mellem klokken 17 og 18, lørdag mellem klokken 8 og 12 og søndag mellem klokken 7 og 17.

161 ledige timer

- Da vi indsendte vor ansøgning, var der således 161 ledige timer på frekvensen, og vi fastholder at få tildelt sendetilladelse på 92,4 MHz, hedder det i Torben Dhalvads skrivelse.

Dermed slår Torben Dhalvad selv fast, at Station Nord ikke ønsker nogen anden sendefrekvens end den, Radio Nordfyn sender på.

Nu er det op til Radio- og Tv-nævnet at tage stilling til, hvorvidt lokalradionævnet har handlet i overenstemmelse med lokalradiolovens intention.

Ansøgning om ny radiofrekvens sat i bero

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce