And til fattige nordfynboer


And til fattige nordfynboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I alt 34 nordfynske familier har fået en julehjælpekasse fra Røde Kors med mad og lækkerier til juleaften.

Nordfyn: En god andesteg, en lækker risalamande, lidt frugt og noget til den søde tand. Det hører sig til juleaften, men mange familier har svært ved at finde pengene til den store julemiddag, og derfor har Røde Kors på Nordfyn udvalgt i alt 34 økonomisk trængte familier, som hver har fået en julekasse til en værdi af 500 kroner.

- Det er blandt andet alenemødre og familier, der er ramt af sygdom eller arbejdsløshed, som vi har valgt at hjælpe, fortæller Kirsten Troelsen, som er medlem af bestyrelsen i Røde Kors’ Otterup-Bogense-afdeling.

De heldige modtagere af julekasserne er udvalgt ud fra nogle økonomiske kriterier.

- Vi har kigget på husstandsindkomsten og holdt den op imod de faste udgifter, siger Kirsten Troelsen, som understreger, at der er et stort behov for hjælp til fattige i Danmark.

- Det er ikke kun i Afrika og andre fjerne dele af verden, hvor der mennesker er i nød. Der er virkelig også nogle, som trænger i Danmark: En af de kvinder, som vi valgte at hjælpe blev så glad, da jeg ringede og fortalte, at hun skulle have en julekasse, at hun begyndte at græde, fortæller Kirsten Troelsen.

I følge Annette Pedersen, der er kasserer hos Røde kors i Søndersø, har der været flere ansøgere til julehjælpen i år, end der var sidste år.

- Der var en håndfuld flere ansøgninger i Søndersø i år, men alle er alligevel blevet tilgodeset, siger hun.

Det er blandt andet overskud fra Rødekors’ butikker på Nordfyn, der finansierer hjælpepakkerne, mens Rema 1000 også har bidraget.

And til fattige nordfynboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce