Jordforurening har i forbindelse med opførelsen af nye almenboliger i Bogense givet en merudgift på omkring 1,7 millioner kroner.

Bogense: Kommunalbestyrelsen har godkendt en fordyrelse af Bogense Boligforenings byggeri af 24 familiehuse beliggende Bag Bognæs i Bogense. Byggeudgiften bliver på godt 36,7 millioner kroner mod forventet 35 millioner kroner.

Fordyrelsen skyldes en uventet omkostning til oprensning af en jordforurening på grunden.

Når kommunalbestyrelsen skal godkende udgiften, skyldes det, at der er tale om almenboliger, hvor kommunen er lovmæssigt forpligtet til at bidrage med 10 procent af udgiften. Med den forøgede byggeudgift ryger den samlede kommunale andel op på knap 3,7 millioner kroner.

De 24 boliger og det tilhørende fælleshus opføres som boliger i energiklasse 1, hvor varmeforbruget ventes at være 25 procent mindre end i traditionelt byggeri.

Huslejerne kommer til at ligger på  5.004 kroner for en to værelses bolig, 5.919 kroner for en tre værelses bolig og 6.761 kroner for en tre værelses bolig.  

 

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.