I september deltog 862 elever på nordfynske skoler i børnemotionskampagnen "Alle Børn Cykler", som skal få flere børn til at træde i pedalerne.

Nordfyn: På med cykelhjelmen og af sted i en fart til skole - så mange dage som muligt i perioden 4.-7. september. Det var idéen med Cyklistforbundets og TrygFondens årlige kampagne "Alle Børn Cykler", som skal få flere børn til at cykle i hverdagen.

Om de nordfynske elever cyklede mere, end de plejer, kan være svært at sige. Men cykle - det gjorde de. I alt deltog 41 klasser, i alt 862 elever, som fik løbet af de to uger fik cyklet i det, der svarer til 3.656 dage.

Det var Havrehedskolen, Heldagsskolen, Kystskolen, Otterup Realskole, Sletten Skole og Søndersøskolen, som deltog i kampagnen. Så det kan måske tænkes, at den nyindviede cykelsti mellem Søndersø og Morud har gjort en forskel.

Desværre var der ikke nogen af de nordfynske klasser, som cyklede i så mange dage, at de kunne vinde præmier. Men frisk luft vandt de - og det er vigtigt.

- Cykling i hverdagen er sundt for kroppen og sætter gang i hjernen. Og jo tidligere, man får skabt gode cykelvaner hos børnene, desto større er chancen for, at de også cykler som unge og voksne, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

Endnu et stort plus ved kampagnen var, at der på landsplan var lige så mange børn på landet som i byerne, der cyklede under kampagnen, fortæller projektleder i TrygFonden, Christoffer Elbrønd:

- Det er meget positivt. Vi ser i disse år en generel tendens til, at færre cykler uden for de store byer, og det vil vi med kampagnen være med til at ændre.

Hvis det for børn skal ændres, kræver det dog en farbar cykelsti i stedet for en farlig vej. Det fortalte forældre til Fyens Stiftstidende i september - de ville ikke lade deres børn cykle til Hårslev Skole, fordi sikkerheden på vejen var for dårlig.

Men det er ikke nemt at prioritere et bestemt område, når der er mange om buddet, var svaret fra Franz Rohde (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget, på kritikken af cykelforholdene til Hårslev Skole.

  • 3305486

    Af: