It-leverandør er i gang med at udvikle en helt ny platform, der skal styre det system, der tilkalder akuthjælpere ved alarm om et muligt hjertestop.

Nordfyn: Hvis det står til Henrik Schakow, direktør i FirstAED, bliver det akuthjælpere på Nordfyn, der skal teste en helt ny platform, der skal styre et system, så de frivillige hjælpere tilkaldes, når alarmcentralen modtager et opkald om et muligt hjertestop.

FirstAED er "en komplet infrastruktur, der binder frivillige og professionelle akuthjælpere og omkringstående hjertestartere og AMK vagtcentralen sammen i et integreret system, hvor målet er at få hjælpen frem på under fem minutter", som der står på FirstAED's hjemmeside.

Henrik Schakow er også formand for Langelands Hjerterstarterforening, som han etablerede sammen med Flemming Sørensen, der nu har gentaget kunststykket på Nordfyn og er daglig - frivillig - leder af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

I sidste uge meddelte Region Syddanmark, at man var nødt til at udsætte starten på det akuthjælper-system, som omkring 100 nordfynboer allerede er uddannet til at blive en del af.

Problemet er den app (applikation) til smarttelefoner, der skal sørge for, at ni akuthjælpere i nærheden af et hjertestop bliver aktiviteret, så de tre, der først melder tilbage, kan blive sendt af sted.

App'en volder dels problemer, fordi den er svær at downloade, dels fordi den skal fungere på de tusindvis af telefonmodeller, der findes.

- Derfor er vi nu i gang med at få lavet en helt ny platform. Vores it-leverandør har lovet, at det fungerer 10. december, og så håber jeg, at I kan blive testområde, sagde Henrik Schakow, da han tirsdag deltog i den officielle indvielse af de Nordfynske Hjertestarterforeninger.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.

Mere om emnet

Se alle
Droner: Nordfynsk hjertehjælp er flyvende

Droner: Nordfynsk hjertehjælp er flyvende