Akut behov for pasning i Morud


Akut behov for pasning i Morud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MORUD: Når Susanne og Søren Borup om to måneder skal have deres yngste søn passet, skal de være heldige, hvis det bliver tæt på hjemmet i Morud.

- Vi har kun én bil, og jeg synes, at det er uforsvarligt at cykle til Veflinge ad Søndersøvej med et lille barn bagpå, siger Susanne Brejl Borup.

Flere forældre i området kommer i den nærmeste fremtid til at stå med et lignende problem, og tirsdag arrangerede de derfor et møde med fokus på børnepasning.

29 forældre kom til mødet på rådhuset i Søndersø, hvor også formanden for Familieudvalget i Nordfyns Kommune, Steen Brydegaard (SF), og flere af kommunens chefer på børnepasningsområdet dukkede op.

Seks børn ud af Morud

Her kom det blandt andet frem, at kun ni af de 15 børn, der i løbet af de næste tre måneder får brug for en dagplejeplads, kan blive passet i Morud, så seks må sendes uden for nærområdet, for eksempel til Veflinge. Det var derfor ikke svært for mødedeltagerne at blive enige om, at situationen er uholdbar.

- Det er ikke noget, jeg er stolt af, men vi er nødt til det, siger familieudvalgsformand Steen Brydegaard, som peger på, at det er vigtigt at tænke på både dagpleje, børnehaver og skoler.

En af de mulige løsninger kunne være at etablere et dagplejehus i Moruds gamle børnehave "Spiren". Den og en række andre løsningsmodeller skal embedsmændene nu regne på, og så vil politikerne i Familieudvalget kigge på problemet, når de mødes igen den 25. juni.

Susanne Brejl Borup står tilbage med en blandet smag i munden:

- Det lykkedes Steen Brydegaard at overbevise os om, at de vil gøre noget ved problemet, men vi synes stadig, at det går alt for langsomt.

Akut behov for pasning i Morud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce