Det er forfærdeligt, at Nordfyns Banks hovedkontor flytter til Odense, mener aktionær Leo Madsen.

Bogense: Leo Madsen, der er kunde og aktionær i Nordfyns Bank, er led og ked af, at bankens bestyrelse vil flytte hovedkontoret til Odense.

- Jeg vil vædde med, at der om 10 år sidder fire ansatte i Bogense, og du kan ikke indlevere kontanter, siger Leo Madsen, der ærgrer sig på både egne, Bogenses og hele kommunens vegne.

- Der forsvinder skattekroner fra kommunen, og der går også noget af sjælen. For mange år siden havde vi en borgmester, som hed Svend Jensen. På et tidspunkt flyttede Carlsberg sit depot fra byen, og da vores borgmester kom ned på værtshuset 'Stalden' og så, at nogle af gæsterne drak Carlsberg, smed han deres øl ud i bækken og sagde, at hvis ikke vi er gode nok til Carlsberg, så er Carlsberg heller ikke gode nok til os. I dag sælges der næsten ikke noget Carlsberg i Bogense. Dengang havde vi en rigtig borgmester, som var oppe at markere sig, når en virksomhed flyttede væk, siger Leo Madsen.

For mange år siden havde vi en borgmester, som hed Svend Jensen. På et tidspunkt flyttede Carlsberg sit depot fra byen, og da vores borgmester kom ned på værtshuset 'Stalden' og så, at nogle af gæsterne drak Carlsberg, smed han deres øl ud i bækken og sagde, at hvis ikke vi er gode nok til Carlsberg, så er Carlsberg heller ikke gode nok til os. I dag sælges der næsten ikke noget Carlsberg i Bogense.

Leo Madsen, aktionær i Nordfyns Bank.

Den vrede aktionær peger desuden på banker som Middelfart Sparekasse og Ringkjøbing Landbobank, som efter hans vurdering aldrig kunne drømme om at flytte fra deres oprindelige hovedsæder.

- Jeg tror, at der ville komme vild panik, hvis Ringkjøbing flyttede til Herning, eller hvis Middelfart Sparekasse flyttede til Kolding. Hvis Nordfyns Bank skal bygge nyt, kan de jo fint gøre det i Bogense. Flertallet af bogensere, som jeg møder, synes, at det her er noget lort, men det er jo kun betyrelsen, som har magten til at stemme, og vi andre kan hoppe og danse, slutter han.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Bankformand: Vi er vokset ud af maskinhuset

Bankformand: Vi er vokset ud af maskinhuset

Nordfyns Bank: - Føj for den lede, I skulle skamme jer

Nordfyns Bank: - Føj for den lede, I skulle skamme jer

2
Bankformand: Vi er vokset ud af maskinhuset

Bankformand: Vi er vokset ud af maskinhuset