Dansk Folkeparti opstiller Peder Svensson som spidskandidat på Nordfyn.

Nordfyn: Efter Rene Lundegaards skilsmisse fra Dansk Folkeparti har partiet nu valgt hans afløser som spidskandidat til kommunalvalget 21. november. Det bliver Peder Svensson.

Partiet har på sin nytårskur netop godkendt hans kandidatur, som han luftede interessen for tilbage i september. Ved det seneste kommunalvalg stillede han op for Venstre, men blev ikke valgt.

Peder Svensson gav i Fyens Stiftstidende 16. september - da hans kandidatur altså endnu ikke var besluttet - udtryk for, at bevarelsen af de nuværende skoler, det lokale foreningsliv og udviklingen i landsbyerne er hans mærkesager

Efter Rene Lundegaards exit har Dansk Folkeparti kun haft ét medlem af kommunalbestyrelsen, Jane Yndgaard. Opstillingen af Peder Svensson kommer ikke på tværs af hendes planer.

- Jeg vil fortsat gerne være med i kommunalbestyrelsen, men jeg har aldrig haft ambitioner om at blive spidskandidat. Derfor fik medlemmerne heller ikke muligheden for at stemme på mig. Jeg stillede slet ikke op, siger Jane Yndgaard.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.