Søndersø: En 750 meter lang dobbeltrettet cykel- og gangsti fra byskiltet i Søndersø til skoven ved Dallund bliver en del af det bynære stisystem inden 2016 bliver til et nyt år.

Det ligger fast efter Vejdirektoratet fornylig vandt en retssag anlagt af Kirsten Pedersen fra Dallund Hovedgård. Hun ejer jorden langs Dallundvej, hvor den omdiskuterede sti skal anlægges.

- Vi går efter planen i gang medio april. Her er det op til Taksationskommisionen at fastsætte en pris på jorden, siger driftschef Louise Rasmussen, Nordfyns Kommune.

Den har afventet en afgørelse på retssagen mellem lodsejer og Vejdirektoratet, selv om det offentlige kunne have indledt anlæg af stien for længe siden.

- Det handler om at behandle vores borgere ordentligt. Derfor afventer vi sagens afgørelse, inden vi går i gang, sagde teknisk direktør Henrik Boesen tilbage i efteråret.

Kirsten Pedersen klagede til Vejdirektoratet i 2014. Men valgte senere at lægge sag an mod direktoratet, som gav Nordfyns Kommune medhold i, at en ekspropriation af arealer til stien var fuldt lovlig.

Vejdirektoratet anfører blandt andet i sin afgørelse:

- Det ligger efter vores opfattelse inden for almenvellets interesse at etablere en sti, så den bløde trafik kan afvikles på en forsvarlig måde.

Og byretten fastslår på linje med Vejdirektoratet, at Nordfyns Kommune ikke har varetaget usaglige hensyn, da den besluttede sig for at ekspropriere til stien.

Læs mere i tirsdagens udgave af Fyens Stiftstidende.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.

Mere om emnet

Se alle
Nu starter retssag: Lodsejer og forpagter protesterer over sti-planer

Nu starter retssag: Lodsejer og forpagter protesterer over sti-planer