Æbelø lukker totalt ned: Det handler om folks sikkerhed

Gæster på Æbelø kan komme i stor fare, hvis en brand breder sig på Æbelø. Derfor lukkes øen totalt af. Foto: Emil Hermann

Æbelø lukker totalt ned: Det handler om folks sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sandra Arvidson, biolog i Natur og Miljø, forklarer her, hvorfor Nordfyns Kommune hat taget beslutningen om at lukke for adgangen til Æbelø på grund af stor brandfare.

Æbelø: Fra fredag i denne uge er det ikke længere muligt at komme over til naturskønne Æbelø, der hvert år trækker 30.000 til 40.000 gæster til.

Nordfyns Kommune har nemlig valgt at lukke for al adgang til øen på grund af stor brandfare. Det bekræfter Sandra Arvidson, biolog i Natur og Miljø.

- Vi kan jo se rundt omkring på Nordfyn, hvor hurtigt der kan opstå en brand på trods af afbrændingsforbuddet, som jo gælder i hele landet. Når Æbelø også er svært tilgængelig for slukningskøretøjer, som skal sejle i en halv time for at komme over til øen, så har vi nu valgt at lukke for al adgang til øen, da rigtig mange turister besøger øen lige nu, og deres sikkerhed vægter vi meget højt, forklarer Sandra Arvidson.

Aage V. Jensen Naturfond bakker op om beslutningen, selvom det selvfølgelig vil berøre mange turister, der har glædet sig til at opleve den uberørte og fredede natur på øen. Nordfyns Kommune er da også godt klar over, at der er mange turister, som vil blive skuffede, men de håber, at folk vil have forståelse for deres beslutning.

- Vi har lovhjemmel til at lukke naturarealer, når det drejer sig om særlige forhold. I det her tilfælde berører det de mange gæsters sikkerhed, og det tager vi meget alvorligt, og det er derfor, at vi har taget beslutningen, siger Sandra Arvidson og tilføjer:

- Naturmæssigt vil det selvfølgelig også være rigtig ærgerligt, hvis hele øen futter af.

Forbuddet mod at besøge Æbelø gælder så længe, der er afbrændingforbud.

- Vi læner os op ad Beredskabet. Det tyder dog ikke på, at den ekstraordinære tørke foreløbig vil stoppe, siger Sandra Arvidson.

Æbelø lukker totalt ned: Det handler om folks sikkerhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce