Jutek har erobret markedet med juletræsfældende- og beskærende kæmpetraktorer.

Se video af Jutek-maskine i funktion

46-årige Jørgen Kæhlershøj har i egen udlægning aldrig rigtig lært noget. Jo, at sælge kopimaskiner og nyde livet. Det er forudsætningen for en international forretningssucces, som han driver fra kombinationen af fabrik og privat domicil i et gammelt, tidligere faldefærdigt og fredet landsted i Skovsgårde.

En indsats som nu har indbragt ham prisen Årets Virksomhed på Nordfyn.

Den fik han for med sit firma Jutek at have skabt og udviklet et marked for store traktormaskiner til brug i juletræsproduktionen.

- Jeg har ingen uddannelse overhovedet. Men jeg har altid haft lyst til at blive selvstændig. Jeg vidste bare ikke med hvad, før jeg blev det, erkender han.

Mere nyt

Uden at kende ordet dengang i 1999, da han etablerede Jutek, gjorde han sin drøm til virkelighed med innovation - altså nytænkning og udvikling.
Derfor kører nu omkring 400 maskiner rundt i alverdens juletræsplantager - hver enkelt fremstillet specielt til de enkelte plantager. Til en pris på mellem 350.000 og en lille million kroner.

Men der laves mere nyt på fabrikken i Skovsgårde: Tilsvarende traktormaskiner, som fra propeller i otte meters højde henter varm luft ned til jordens vækster som værn mod nattefrost.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende onsdag eller på Mitfyn.dk.

  • fyens.dk