Otterup: Blå blink, store brandbiler, ild og røg går åbenbart aldrig af mode hos børn i alle aldre. Juletraditioner heller ikke.

Så for 15. år i træk strømmer børnefamilier den sidste søndag før jul mod Falck-stationen i Otterup, hvor der er åbent hus fra klokken 10 til 14.

Falck-nissen Sofus giver krammere til de mindste, og brandmænd i orange uniformer hjælper børnene med at prøve de forskellige aktiviteter.

På pladsen bag stationen står børnene i kø for at få lov at bruge pulverslukkerne, og selv om flammerne i olietønden er høje, er slukkerne så effektive, at det kan knibe for de foto-parate forældre at få trykket på knappen, før flammerne dør ud, og det hele er dækket af et hvidt lag pulver.

Den store brandbil kører sin runde gennem Otterup, heldigvis uden alvorligt ærinde, og der er hele tiden nye børn klar til at blive løftet op i den store røde bil.

Inde i stationsbygningen holder Odense Brandvæsens juniorkorps med en transportabel røgdykkerbane, hvor børnene kan kravle gennem en forhindringsbane og også opleve røg- og lyseffekter - hvis de er modige nok.

Sædvanligvis byder Falcks julearrangement også på chancen for at komme højt til vejrs i en stigevogn og få et kig ud over by og marker, men den mulighed er der ikke i år.

- De havde ellers lovet os en stigevogn inde fra Odense, men den er ude at køre, så den må vi undvære, fortæller brandstationsleder Svend Aage Rasmussen, mens han kigger ud over glade børn og forældre, der myldrer rundt på stationen.

 

 

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.