Fredagens sundhedscafé i Otterup var en test-dig-selv dag

Otterup: 85 ældre nordfynboer fik fredag formiddag testet deres sundhedstilstand, blandt andet lungekapacitet, balanceevne, ganghastighed, hukommelse og humør.

- Man sparer jo fem-seks lægebesøg ved det her, konstaterede Birthe Skogemann fra Otterup tilfreds, da hun forlod Kuplen på Otterup Bibliotek med en besked om, at hendes lunger fungerer, som om hun var nogle år ældre, end hun i virkeligheden er.

Sundhedstesten var emnet for dagens sundhedscafé.

Fysioterapeuter, hjemmesygeplejersker, kroniker- og demenskoordinator og forebyggelseskonsulenter havde indrettet baser rundt om i de to lokaler, hvor café-deltagerne stod i kø og ventede på, at det blev deres tur til en snak eller et pust, der målte lungekapaciteten eller på at vise, hvor mange gange i løbet af en afmålt tid de kunne rejse sig og sætte sig - uden at støtte hænderne på stolen.

Det er første gang, kommunen forsøger sig med den form for test-dig-selv arrangement, fortæller forebyggelseskonsulent Britt Vikkelsø.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.