75.000 kroner til vandtårn

Roar Møgelbjerg drager i dag til Odense for at modtage en check på 75.000 kroner. Foto: John Fredy.

75.000 kroner til vandtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GAVE: Fynbo Fonden deler penge ud i dag - en portion går til Bogense

BOGENSE: - Det er et langt og sejt træk, men mange bække små giver som bekendt en stor å, siger turistchef Roar Møgelbjerg, der glæder sig meget over, at han i dag er tilsagt til at give møde hos FYNBO Forsikring.

Forsikringsselskabets fond, FYNBO fonden har 150 års jubilæum, og i den anledning uddeler man tre gange 75.000 kroner.

To af donationerne går til institutioner i Odense, mens den tredje tilfalder Bogense Vandtårn til restaureringsarbejde.

Mange fonde er blevet søgt, siden man for godt et par år siden fostrede idéen om at omskabe vandtårnet til en turistattraktion i Bogense.

Bogense Kommune har foreløbig afsat 250.000 kroner til ombygningen og udover de 75.000 kroner, der kommer ind i dag, har Bygningsbevaringsfonden givet 50.000 kroner til projektet.

Lokale og Anlægsfonden har desuden lovet at støtte ombygningen med en halv million kroner. Denne bevilling er imidlertid givet under forudsætning af, at der findes et tilsvarende beløb i det lokale område.

- Så vi vil da utroligt gerne have nogle sponsorer, siger kommunaldirektør Inge Frandsen, der har sendt ansøgninger til flere fonde.

Ifølge de beregninger, der er foretaget for ombygningen af vandtårnet, vil det koste omkring to millioner kroner at omdanne det 94-årige tårn til en turistattraktion.

- Men hvis man i første omgang undlader noget af inventaret, kan det gøres noget billigere, siger Inge Frandsen, der håber, at ombygningen kan gå i gang i begyndelsen af det nye år.

Det er arkitekt Morten Andersen, der har lavet tegningerne til renoveringen af det gamle tårn, der da det var i brug kunne rumme op til 80.000 liter vand.

Arkitekten forestiller sig, at der bygges en ny indvendig trappe, der dels fører de besøgende til udsigtsposten på toppen, dels til halvanden udstillingsplatform og til den gamle vandtank, som der skæres hul i, så også den kan bruges som udstillingslokale.

I bunden er det blandt andet planen, at der skal være en receptionsdisk. Men der skal også indrettes to toiletter.

Efter planerne skal Bogense Vandtårn være en selvejende institution og drives i et samarbejde mellem Nordfyns Turistforening, Bogense Handelsstandsforening og Nordfyns Museum.

Man forestiller sig, at det kan anvendes til skiftende udstillinger - og til udsigtstårn.

75.000 kroner til vandtårn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce