600 husstande var uden drikkevand


600 husstande var uden drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

UVEJR: Falck har modtaget cirka 50 anmeldelser om stormskader på Nordfyn. En del huse blev mørklagt

NORDFYN:Vindstød med hastigheder op til 150 kilometer i timen rykkede træer op af den nordfynske jord, som var det forårs-stiklinger i plantemulden. Flere huse og landbrug måtte sige farvel til både tagplader, hele tag og gavle, da stormen rasede over Nordfyn.

Et tag fra en ejendom på Agernæsvej strøg 300 meter over marken og væltede en helt ny lygtepæl på Tørresøvej. Og masser af facadeskilte er kastet hulter til bulter, ligesom en campingvogn lagde sig på siden i Otterup.

50 anmeldelser

- Vi har fået godt 30 anmeldelser om skader på tag og hele gavle, der er væltet. Hertil kommer omkring 15 anmeldelser om træer, der er væltet over kørebaner, oplyser stationsleder ved Falck i Bogense og Otterup, Ole Rasmussen og tilføjer:

- Anmeldelserne er ved at aftage. Men det har været en meget hektisk nat (lørdag nat, red.)

Uden vand og el

Godt 600 husstande i landsbyerne Krogsbølle, Emmelev, Agernæs, Tørresø, Bårdesø, Egense og Norup måtte undvære drikkevand i flere timer lørdag aften.

På samme tid gik området omkring Bårdesø og Jørgensø helt i sort, da Energi Fyn fik problemer med en transformator på Tørresøvej.

- Da vi ikke havde nogen strøm i området, kunne vi heller ikke lokalisere bruddet på vandledningen, fortæller Mogens Stougaard fra Nordfyns Vandværk.

Så en del nordfynske husstande var uden vand og strøm, indtil det ved 19.30-tiden lykkedes Energi Fyn at afhjælpe fejlen, og lyset var tilbage hos forbrugerne. Og et par timer senere på aftenen, så var der igen vand i hanerne.

- Det var et stort poppeltræ, der var væltet på marken ved Havreballevej, der har revet ledningen over, fortæller Mogens Stougaard om bruddet på vandrøret. 15.000 liter vand i timen fossede ud på marken og dannede en større sø.

Den forhindrer en reparation af røret, og indtil i går efterrmiddag måtte forbrugerne leve med et svagt vandtryk i hanerne. 10 husstande var helt uden vand, men de har igen vand i rørene.

- Efterveerne er grumset vand. Men det er til at leve med og er blot naturlige jern- og manganforbindelser, understreger Mogens Stougaard.

600 husstande var uden drikkevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce