50 år på værkstedet

Fra venstre er det Inge Bruun, sønnen Lars Bruun, der er mester i dag og Peter Kristoffersen, der har været ansat i 50 år den 1. august. Foto: Thomas Gregersen

50 år på værkstedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Kristoffersen har tirsdag den 1. august været ansat hos Kappendrup Auto i 50 år.

Kappendrup: Bag værkstedet hos Kappendrup Auto holder Peter Kristoffersens fine gamle og helt originale blå VW Bobbel. Bilen har han arvet efter sin far, der købte den som næsten ny. Ligesom den lille luftkølede tyske maskine er Peter Kristoffersen også stadig stabil og velkørende, selvom han nu i mere end 50 år har kørt den samme tur til det nordfynske værksted.

Det var i sommeren 1967, at den unge mand fra Otterup startede i lære. Inden da havde han arbejdet som værkstedsdreng efter han gik ud af skolen som 15-årig. Så faktisk er det flotte runde jubilæum passeret for længst, men i det officielle regnskab, hvor man hos dronningen får en medalje for lang og tro tjeneste tæller kun den faste ansættelse.

Det gamle hyggelige værksted, hvor emaljeskilte stadig reklamerer for motorolier og dæktyper fra en svunden tid, hvor der dufter af olie og hvor et helt fantastisk system skaber orden i et kaos af forskelligt værktøj og reservedele. Her er de gamle arbejdsgrave bevaret i gulvet, og her har Peter Kristoffersen blandt andet passet sin nuværende mester Lars Bruun, da denne var en lille dreng.

- Lars blev født i 1972, hvor jeg var inde ved militæret, og da jeg kom tilbage fik jeg tit lov til at holde øje med ham, mens jeg arbejdede. Jeg kan huske, at han nogle gange måtte tøjres, så han ikke kom galt afsted. Jeg ved ikke, om jeg har prøvet at skifte hans ble, men det er lige ved, griner Peter Kristoffersen.

- Peter har næsten været min anden far. Det var også ham, der som svend oplærte mig i sin tid, så det er blevet et helt specielt forhold, lyder det fra mester.

Lars Bruuns forældre Inge og Jørgen Bruun havde allerede drevet værkstedet et par år, da Peter Kristoffersen kom i lære i 1967, men Inge er stadig den, der passer kontoret og regnskabsbøgerne.

En usædvanlig arbejdsplads

- Det har været en rigtigt god arbejdsplads alle årene. Vi har nærmest været en familie, og tonen på værkstedet er både fyldt med sort humor og et sammenhold og fortrolighed, der nok er ret usædvanligt, mener Peter Kristoffersen, der i de seneste mange år har arbejdet som værkfører.

Og ligesom han ikke har været typen, der render af pladsen i utide, så har værkstedet også været en stabil havn for de syv ansatte.

Udover Inge Bruuns faste plads på kontoret siden starten af 1960'erne har 50 års-jubilaren Peter Kristoffersen også en kollega - Niels Højmark Madsen, der næste år kan fejre samme runde jubilæum.

En af de ting, som Peter Kristoffersen sætter stor pris på er de afvekslende opgaver. På værkstedet repareres alt fra cykler og vaskemaskiner over havemaskiner til personbiler, landbrugsredskaber og store tunge lastvognstog.

- Alt hvad der på en eller anden måde kan gå ind under kategorien mekanik. Der skal helst være lidt nye udfordringer hver dag, så er det en glæde at gå på arbejde, mener mester Lars Bruun.

Værkstedet i Kappendrup løser også tekniske opgaver udenfor huset, og har lige haft et par mand på Lindøterminalen i nogle dage.

50 år på værkstedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce