Den 44-årige er lettere retarderet og kan derfor ikke straffes for volden mod en pædagog på institutionen Østruplund på Nordfyn. I stedet skal han være under tilsyn af sin kommune.

Østrup: En 44-årig mand fra Sønderjylland skal i op til fem år være under tilsyn af sin hjemkommune på grund af en voldsepisode på institutionen Østruplund i april sidste år.

I den periode kan kommunen også beslutte, at han skal anbringes på en institution.

Det besluttede et nævningeting ved Retten i Odense torsdag eftermiddag (30.10).

Når der skulle seks nævninge og tre juridiske dommere til at behandle den forholdsvis banale voldsepisode, skyldes det, at den 44-årige mand et lettere retarderet, og at anklagemyndigheden gik efter at få ham anbragt på en institution for personer med vidtgående psykiske handicap.

Den 44-årige har i forvejen tilbragt næsten 14 år af sit liv som anbragt på forskellige institutioner, men har det seneste cirka halve år været på fri fod.
Han var anbragt på Østruplund, da han i april sidste år på grund af uenighed om udlevering af medicin kastede en cigaretruller og en plasticflaske efter en pædagog. Ingen af delene ramte pædagogen.

Manden blev desuden også dømt for at have skubbet pædagogen i brystet og for at forsøge at slå ud efter ham.

Læs mere om sagen i Fyens Stiftstidende fredag.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.