33 børn blev skrevet op


33 børn blev skrevet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILMELDING:Elevgrundlaget til Skamby Friskole ser ud til at være sikret

SKAMBY:33 børn blev i aftes meldt til skolegang på Skamby Friskole fra det kommende skoleår. Foruden de tilmeldte børn har friskolens bestyrelse tilsagn fra yderligere ti forældrepar, som har givet udtryk for, at deres børn skal gå på Skamby Friskole.

Dermed tyder alt på, at Skamby Friskole begynder undervisningen efter sommerferien og bliver den kun anden friskole i hele det nordfynske område.

Det var en tilfreds og optimistisk formand for Skamby Friskole, som Fyens Stiftstidende talte med, da tilmeldingerne var talt op i aftes.

- Det ser bestemt ikke skidt ud, konstaterede Jørgen Jørgensen.

Skole i nærmiljøet

31-årige Pia Brødsgaard fra Brøndstrupvej ved Skamby har besluttet, at datteren Nanna Sofie skal begynde i friskolens børnehaveklasse efter sommerferie.

- Vores datter skal gå i en lille skole i nærmiljøet. Her har hun alle sine kammerater, siger Pia Brødsgaard.

Skamby Friskole har valgt at fortsætte den undervisning på tværs af klassetrin, som praktiseres på Skamby Skole. Her arbejder eleverne i små grupper, og skolebørnene er blandt andet forpligtet til hjælpe hinanden med det boglige. Desuden er eleverne med til at tilrettelægge deres egen undervisning.

Nøgleordene på skolen i Skamby er og bliver samarbejde, tolerance og evnen til at planlægge.

Genialt

Pia Brødsgaard glæder sig meget over, at friskolen har valgt at holde fast i den nuværende undervisningsform.

- Det herude i Skamby er simpelthen genialt. Undervisningen tilgodeser det enkelte barn på optimal vis, konstaterer Pia Brødsgaard, der selv læser til lærer på Odense Seminarium.

Derfor har Pia Brødsgaard ikke været i tvivl om, at datteren skulle gå på Skamby Friskole.

- Det til trods for, at jeg af princip ikke er så begejstret for friskoler.

Pia Brødsgaard er også selv blevet en del af friskolens ledelse, idet hun er suppleant i friskolens nyvalgte bestyrelse.

Samlingspunkt

Med i bestyrelsen sidder også Claus Jakobsen fra Bredgade i Skamby.

Iaftes meldte han sin niårige søn Claes Emil ind i friskolen.

- Jeg synes rigtig godt om skolens undervisningsform. Og så mener jeg, det er meget vigtigt at bevare en skole i Skamby. Det er et vigtigt samlingspunkt for mange ting, konstaterer Claus Jakobsen.

Friskolens bestyrelse har satset på 40 elever det første skoleår. Skulle dette tal mod forventning ikke blive nået, vil forældre til tilmeldte børn snarest blive kaldt sammen for at finde ud af, om friskolen alligevel starte eller om planerne skal opgives.

33 børn blev skrevet op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce