33-årig i fængsel for åger


33-årig i fængsel for åger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvinde forsøgte at sælge smykker af guld, brillianter og diamanter. Påstod hun havde fået dem af dement frue på Egebjerggaard på Nordfyn.

NORDFYN: Fruens guld, brillanter og diamanter er ægte nok. Men om prisen for smykkerne er 340.000 kroner eller 80.000 kroner i handel og vandel fik retten aldrig en afklaring på. Førende odenseanske guldsmede og urmagere var indkaldt i byretten i går for at vurdere smykker og ur. Og det samme var en filialchef fra netauktionsfirmaet Lauritz.com.

Her blev eksperterne præsenteret for et collier med en rød rubin fremstillet i orienten, men også for brillanter, diamantbesatte ringe, en perlekæde, lysestager og et Rolex-ur i damestørrelse.

Anklager hældede til det første og største beløb, der var tæt på en nyanskaffelsespris for smykkerne. Forsvarer derimod var stemt for det sidste og noget mindre beløb, som var auktionsfirmaet bedste vurdering.

- Det er nok et sted midt imellem, konstaterede dommeren, da byretten i går afsagde dom over den kvindelige social- og sundhedsassistent. Hun var tiltalt for åger efter straffelovens paragraf 282.

Den 33-årige mor til to piger på ni og fire fik en dom på seks måneders fængsel, hvoraf de fire måneder blev gjort betinget. Hendes forsvarer ankede øjeblikkeligt strafudmålingen.

Kvinden var i fjor ansat i et nordfynsk vikarbureau og fik til opgave at passe den lejlighedsvis demente frue på Egebjerggaard, der krævede pleje og omsorg i døgndrift. På en af vagterne kom fruen i det gavmilde hjørne, og hun valgte ifølge kvinden, at forære hende smykkerne.

Det var på nettet, at hun siden forsøgte at sælge den 88-årige nordfynske frues guld og ædelstene. Men de nåede aldrig af finde nye ejere, før politiet skred til handling.

Otte måneder

- Det løb mig koldt ned ad ryggen, da jeg så fruens smykker var til salg på netauktionen en lørdag. Jeg ringede straks til politiet om mandagen, fortalte godsets hushovmester gennem 12 år.

Han kunne berette, at godsets frue er særdeles glad for smykker. Og kunne ikke genkende kvindens forklaring om, at fruen bare gav hende smykkerne af gavmildhed.

- Det er en lodret løgn. Fruen var helt hysterisk, hvis hun ikke kunne finde sine smykker, sagde hushovmesteren.

Heller ikke anklager var stemt for den version. Hun nedlagde påstand om otte måneders ubetinget fængsel, der også var baseret på en ni år gammel dom for underslæb.

- Du udnyttede det særlige loyalitetsforhold til den gamle dame. Hun var ment alt svækket med hallucinationer og begyndende demens, og der burde ringe en klokke, da hun gav dig smykkerne, påpegede anklager.

Kvindens forsvarer derimod krævede frifindelse og eventuelt en straf udmålt på samfundstjeneste.

- Der er tale om en særdeles velhavende kvinde. Hun har løftet en flig af sin rigdom i sit livs vinter. Men der er ingen beviser på, at hun ikke var ved sine fulde fem, da hun forærer smykkerne væk. Demensen bliver først dokumentere senere, fremhævede forsvarer Jan Holmén.

Han lagde i sit forsvar vægt på, at auktionsfirmaet kun havde vurderet værdien af smykkerne til cirka 80.000 kroner.

33-årig i fængsel for åger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce