Cirka 200 motionister mødte op til Fyns Ældste motionsløb, Schou-løbet i skoven ved Langesø.

Langesø: Omkring 200 motionister benyttede søndag formiddag til en løbetur i Langesøskoven, og dermed var deltagertallet i efterårsudgaven af Schou-løbet  i underkanten af, hvad arrangørerne i Odense Gymnastikforening havde håbet på.

- Vi skal gerne op på 250, men meget afhænger af vejret, sagde Klaus Winther fra styregruppen på forhånd.

Søndag formiddag var vejret gråt og fugtigt, men mildt og vel alt i alt ikke det værste vejr til en - for de voksnes vedkommende - 7,1 kilometer lang tur rundt i skoven ved Langesø på en rute, der både bød på stigninger og lumske trærødder og andre forhindringer på stierne, så det gjaldt om at se sig godt for for ikke at falde.

Da jeg begyndte i styregruppen for otte-ni år siden, havde vi omkring 500 deltagere, men de senere år har vi været nede på 200-250.

Klaus Winther, Odense Gymnastikforening

25 minutter og 48 sekunder tog det, før hurtigste mand løb gennem målportalen ved den gamle smedje, og derefter kom løberne i mål i en jævn strøm. Nogle mere forpustede end andre.

Men uanset ansigtskulør og vejrtrækning var der kildevand og æbler til alle og til de heldige også præmier udtrukket på startnumrene.

Schou-løbet har eksisteret siden 1970 og er dermed Fyns ældste motionsløb. I sin storhedstid var løbet helt oppe på 1000 deltagere.

- Da jeg begyndte i styregruppen for otte-ni år siden, havde vi omkring 500 deltagere, men de senere år har vi været nede på 200-250, siger Klaus Winther, der ikke har andet bud på nedgangen, end at der er rigtig mange løb for motionisterne at vælge imellem.

Løbet søndag var det sidste med Klaus Winther ved roret. Han har meddelt Odense Gymnastikforening, at andre nu må føre stafetten videre.

 

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.